Românii nu mai au nevoie de viză pentru călătoriile de până la 90 de zile în Turcia

MAE a anunţat, luni, că începând din 7 ianuarie, cetăţenii români care doresc să călătorească în Turcia pentru o perioadă de până la 90 de zile nu mai au nevoie de viză de intrare.

97 afișări
Imaginea articolului Românii nu mai au nevoie de viză pentru călătoriile de până la 90 de zile în Turcia

Românii nu mai au nevoie de viză pentru călătoriile de până la 90 de zile în Turcia (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Potrivit MAE, măsura este valabilă pentru cetăţenii români posesori de paşapoarte simple.

Intrarea în Turcia se face doar pe baza paşaportului valabil, precizează MAE, recomandând totodată cetăţenilor români care doresc să călătorească în această ţară să deţină, pe lângă paşaport, şi cartea de identitate, unde sunt precizate date suplimentare de identificare.

Ministerul precizează că au existat cazuri în care cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Turciei au fost reţinuţi de poliţia locală din cauza unor coincidenţe de nume cu cele ale unor persoane care au comis infracţiuni pe teritoriul acestui stat.

De asemenea, cetăţenilor români li se recomandă "cu insistenţă" să nu plece la drum în afara graniţelor ţării fără a avea încheiate asigurarea medicală, de viaţă şi de călătorie.

Decizia fusese anunţată de la finalul lunii august, când ministrul de Externe de la acea dată, Cristian Diaconescu, a făcut o vizită la Ankara.

MAE preciza atunci că Diaconescu i-a mulţumit omologului turc pentru decizia de a scuti cetăţenii români de viză pentru sejururi turistice mai mici de 90 de zile şi a asigurat că partea română va evalua posibilităţile de flexibilizare a acordării de vize pentru cetăţenii turci care călătoresc în România.

Cristian Diaconescu a reconfirmat atunci sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE. Totodată, cei doi miniştri de Externe au agreat ridicarea relaţiilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic, având în vedere "stadiul excelent" al acestor relaţii, proiectele comune în domeniul economic şi promovarea unor proiecte regionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici