Rovana Plumb: Hărţile de hazard la inundaţii, finalizate în acest an

Ministerul Mediului va finaliza hărţile de hazard la inundaţii pentru toate cele 11 administraţii bazinale din ţară până la sfârşitul acestui an, a declarat Rovana Plumb, ministrul de resort, în cadrul conferinţei Viitorul Mediului, organizată, marţi, de gandul.info.

415 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: Hărţile de hazard la inundaţii, finalizate în acest an

Rovana Plumb (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Hărţile de hazard vor oferi informaţii punctuale despre inundaţii, mai exact, extinderea zonei inundate, viteza apei sau adâncimea apei la viituri, informaţii corespunzătoare anumitor debite.

Pentru elaborarea celor 11 hărţi de hazard la inundaţii valoarea investiţiilor se ridică la 200 milioane de lei (46,5 milioane euro), a declarat pentru gandul.info Dan Cârlan, şefului Autorităţii Naţionale pentru Inundaţii şi Managementul Apelor (ANIMA).

Elaborarea hărţilor de hazard face parte din "Strategia naţională de management al riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung", adoptată de Guvern în 2010. În document se arată că în perioada 2010-2011 trebuiau realizate, printre altele, "actualizarea şi completarea hărţilor de hazard la inundaţii şi a bazei de date cartografice privind obiectivele afectate de inundaţii", precum şi "inventarierea şi analiza vulnerabilităţilor specifice şi a bunurilor expuse riscului la inundaţii (mediu, sănătate etc)".

Totalul costurilor pentru implementarea strategiei este de 17,4 miliarde euro, în perioada 2010-2035.

Gandul.info organizează marţi conferinţa "Viitorul Mediului", care propune un dialog pe tema proiectelor ce vizează protecţia mediului, informarea populaţiei asupra tendinţei "verzi" şi modul în care acţionează companiile pentru o lume mai puţin poluată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici