Rusia decretează îngheţarea exporturilor de zahăr, grâu şi porumb

Moscova ia măsuri de protecţie a producţiei proprii, după ce lumea internaţională a venit cu sancţiuni puternice.

2354 afișări
Imaginea articolului Rusia decretează îngheţarea exporturilor de zahăr, grâu şi porumb

Rusia decretează îngheţarea exporturilor de zahăr, grâu şi porumb

Rusia începe să resimtă acut sancţiunile aplicate de lumea occidentală şi a început să ia măsuri interne.

În cursul zilei de astăzi, Rusia a decretat îngheţarea exporturilor de zahăr alb şi brut până la 31 august şi de grâu, secară, orz şi porumb până pe 30 iunie. Decretul a fost semnat de vicepremierul Victoria Abramchenko după decizia luată în ultimele zile de Ministerul Industriei. 

Marile companii boicotează Kremlinul. Compania farmaceutică Pfizer a anunţat că va continua „administrarea umanitară” a medicamentelor în Rusia, dar că va transfera încasările în ajutor umanitar pentru poporul ucrainean.

Pfizer nu a urmat exemplul multor companii care au părăsit Rusia, precum Coca-Cola şi McDonald's, deoarece „încetarea furnizării de medicamente, inclusiv cele pentru tratamente pentru cancer sau boli cardiovasculare, ar provoca suferinţe semnificative pacienţilor şi posibile pierderi de vieţi, în special în rândul copiilor şi bătrânilor”.

Cu toate acestea, compania farmaceutică a explicat într-un comunicat că va transforma veniturile din filiala sa rusă în sprijinul umanitar al poporului ucrainean cu efect imediat. Pfizer va anula totuşi investiţiile planificate în Rusia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici