Sală a Casei de Cultură a Sindicatelor Arad, închisă. "Mici probleme" cu respectarea normelor PSI

Casa de Cultură a Sindicatelor din Arad şi-a închis sala de spectacole în urma controalelor făcute de pompieri în toată ţara, privind respectarea normelor PSI, directorul recunoscând că "există mici probleme" care trebuie remediate înainte de reluarea activităţii, cel mai probabil în primăvară.

172 afișări
Imaginea articolului Sală a Casei de Cultură a Sindicatelor Arad, închisă. "Mici probleme" cu respectarea normelor PSI

Sală a Casei de Cultură a Sindicatelor Arad, închisă. "Mici probleme" cu respectarea normelor PSI (Imagine: Cristi Cimpoes/ Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Arad, Ioan Cristea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că sala de spectacole a fost închisă pentru următoarele şase-şapte luni, pentru că "există mici probleme" privind respectarea tuturor normativelor PSI impuse de legislaţie.

Cristea a afirmat că a preferat să închidă sala de spectacole "pentru a evita eventuale amenzi".

"În contextul generat de tragedia din clubul Colectiv, au început controale în toată ţara. La noi există mici probleme pe care trebuie să le rezolvăm, dar avem autorizaţie de funcţionare încă din 1996. Între altele, până la reluarea activităţilor va trebui să ignifugăm scena", a spus Cristea.

El a adăugat că sala nu va fi redeschisă, cel mai probabil, până în luna mai, afirmând că în ultima vreme nici nu a mai încheiat contracte şi că doar un bal al bobocilor era programat.

"Oricum, pe timp de iarnă aveam puţine evenimente, pentru că sala nu e încălzită", a precizat directorul.

Conform sursei citate, de-a lungul timpului au mai existat controale ale pompierilor şi "au fost aplicate mici amenzi pentru nereguli la hidranţi sau alte probleme de acest fel".

"După tragedia din Bucureşti, vrem să ne punem la punct, deşi pe legislaţia actuală e greu să respecţi toate normativele privind prevenirea incendiilor", a afirmat Cristea.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 53.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici