Salariul directorului general STB, tăiat la jumătate. Salariul colosal pe care-l primea

Salariul şi bonusurilor anuale brute acordate directorului general STB, scad de la 783.888 lei anual (65.324 lei/lună), cât totalizau anterior, la 410.608 lei anual (34.217 lei/lună), suma fiind condiţionată de performanţa înregistrată.

3012 afișări
Imaginea articolului Salariul directorului general STB, tăiat la jumătate. Salariul colosal pe care-l primea

Salariul directorului general STB taiat la jumătate. El câştiga peste 65.000 de lei pe luna

„Proaspăt numita conducere a STB SA a decis, în cea mai recentă întâlnire, reducerea salariului şi bonusurilor anuale brute, acordate Directorului General STB, de la 783 888 lei anual (65 324 lei/lună), cât totalizau anterior, la 410 608 lei anual (34 217 lei/lună). Această sumă va fi condiţionată de performanţa înregistrată”, anunţă USR Bucureşti.

Conform legii, salariile directorilor generali din companiile publice au o componentă fixă şi una variabilă, stabilite de către consiliile de administraţie.

„Prin propunerea făcută, Consilul de Administraţie a avut în vedere că indemnizaţia fixă să rămână la nivelul a 6 salarii x4 666 lei - salariul mediu naţional (27 999 lei brut) - iar bonusul variabil, anterior acordat lunar, în sumă de 8 salarii x4 666 lei (37 328 lei brut), să fie acordat bianual. Astfel, în loc de 96 salarii x4 666 lei, se vor acorda maxim 16 salarii a 4 666 lei cu titlu de bonus de performanta. Se ajunge astfel la o reducere de costuri totală anuală a companiei de aproximativ 373 280 lei (76 405 de euro)”, adaugă comunicarea USR Bucureşti.

Potrivit sursei citate, pe termen lung, obiectivul stabilit pentru noul consiliu de administraţie este de a reduce dependenţa STB de subvenţia oferită de municipalitate.

„Considerăm că reducerea de costuri realizată de noua conducere a STB este un demers firesc, de iniţiere a optimizării costurilor şi de transformare a companiei astfel încât să fie orientată către performanţă. Este doar un prim pas al echipei manageriale pe lungul drum către eficientizarea companiei prin stoparea risipei din banii bucureştenilor şi este unul salutar. Ne dorim ca STB să ajungă să furnizeze servicii de transport public de calitate pentru bucureşteni, îndeplinindu-şi astfel scopul pentru care există”, potrivit USR Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici