Sancţiuni drastice pentru elevii care aduc în şcoli petarde şi pocnitori

Introducerea în incinta unităţii de învăţământ a petardelor şi a pocnitorilor este strict interzisă, iar elevii care vor ignora avertizarea vor fi aspru sancţionaţi, riscând chiar exmatricularea, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului Şcolar al Capitalei, Marian Banu.

704 afișări
Imaginea articolului Sancţiuni drastice pentru elevii care aduc în şcoli petarde şi pocnitori

Sancţiuni drastice pentru elevii care aduc în şcoli petarde şi pocnitori (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax foto)

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis unităţilor de învăţământ preuniversitar o notă prin care cere directorilor să atenţioneze elevii asupra faptului că introducerea în şcoli a petardelor şi pocnitorilor este strict interzisă.

"Directorii, dar şi profesorii vor monitoriza atent elevii, astfel încât să nu aibă asupra lor pocnitori şi petarde. De asemenea, elevii vor fi informaţi în legătură cu acest avertisment şi, mai mult, asupra consecinţelor introducerii în şcoli a materialului pirotehnic. Elevii care vor folosi în şcoli petarde şi pocniotori, punând în pericol securitatea colegilor lor vor fi aspru sancţionaţi, mergând până la scăderea notei la purtate şi implicit exmatricularea", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Potrivit ISMB, în cazul în care cadrele didactice vor sesiza astfel de situaţii, vor anunţa poliţia de proximitate, în vederea reducerii unor riscuri cu implicaţii majore asupra sănătăţii elevilor.

În plus, conducerea ISMB adresează părinţilor invitaţia de a colabora cu şcoala în vederea rezolvării, din timp, a unor situaţii-problemă privind rezultatele la învăţătură şi frecvenţa.

Referitor la încheierea în bune condiţii a primului semestru al anului şcolar 2012-2013, ISMB a recomandat conducerii unităţilor de învăţământ finalizarea situaţiei şcolare, monitorizarea absenţelor elevilor şi organizarea activităţilor cultural-educative prilejuite de sărbătorile de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici