Săptămâna Mare la Catolici. „Christus Resurrexit – Concert Extraordinar de Paşti” - Catedrala „Sfântul Iosif” din Bucureşti

299 afișări
Imaginea articolului Săptămâna Mare la Catolici. „Christus Resurrexit – Concert Extraordinar de Paşti” -  Catedrala „Sfântul Iosif” din Bucureşti

Săptămâna Mare la Catolici. „Christus Resurrexit – Concert Extraordinar de Paşti” - Catedrala „Sfântul Iosif” din Bucureşti

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale, în fiecare an, organizează evenimente cultural-religioase închinate Sărbătorii Învierii Domnului nostru Isus Cristos. Şi anul acesta va organiza în Catedrala „Sfântul Iosif” din Bucureşti, în ziua de miercuri, 03 aprilie 2024, orele 20:30 un eveniment de excepţie cu titlul „Christus Resurrexit – Concert Extraordinar de Paşti”, ce conţine un preţios buchet de lucrări din repertoriul naţional şi internaţional: Messa di Gloria de G. Puccini, Concert de Înviere de G. Musicescu, etc., dat fiind faptul că în 2024, lumea muzicală celebrează Anul Puccini, un tribut adus marelui compozitor italian Giacomo Puccini.

Lucrările propuse pentru acest concert, fac ca tabloul Sărbătorii Pascale să fie complet, iar aceasta este posibil cu participarea Orchestrei Anima a Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti, dirijată de Cătălin Toropoc, dirijor principal şi al Corului Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti, dirijat de Andrei Stănculescu. La acest eveniment sunt invitaţi solişti consacraţi, precum Adrian Mărcan - bariton, de la Opera Naţională Bucureşti şi Bogdan Zahariea - tenor, de la Opera Naţională Română Timişoara.

Prin acest Concert de Paşti, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti dedică fiecărei persoane care participă, un strop de bucurie şi o rază de speranţă în aceste vremuri dificile datorate războiului din Ucraina, dar şi conflictelor izbucnite în mai multe locuri de pe mapamond. Concertul de Paşti va fi o rugă pentru toate victimele care au pierit în războaie şi conflicte. Prin acest concert se doreşte vestirea bucuriei Învierii Domnului, speranţa tuturor celor care nădăjduiesc în Cristos. Şi nu în cele din urmă, este o preţuire faţă de cei care au fost şi sunt încă în prima linie, dar şi cei care au pierdut pe cineva drag în aceste vremuri grele.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti şi al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici