Şapte ani de închisoare pentru un complice la evaziune, patru cu suspendare pentru evazionist

Complicele unui administrator al unei firme, deferit justiţiei pentru evaziune fiscală, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, în timp ce patronul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, potrivit unei decizii a magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

3715 afișări
Imaginea articolului Şapte ani de închisoare pentru un complice la evaziune, patru cu suspendare pentru evazionist

Şapte ani de închisoare pentru un complice la evaziune, patru cu suspendare pentru evazionist (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Florin Falcă a fost condamnat la şapte ani de închisoare, decizia din 25 ianuarie a Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă.

Decizia de condamnare a fost pronunţată pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, în legătură cu prejudiciul de peste şapte milioane de lei creat prin evaziune fiscală de Camelia Voicu, administratorul unei firme de comerţ cu cereale.

Magistraţii i-au mai interzis lui Florin Falcă, cinci ani după executarea pedepsei, dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcţie de natura celei pe care a ocupat-o în momentul săvârşirii infracţiunii.

Totodată, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a condamnat-o pe Camelia Voicu la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de cinci ani, pentru evaziune fiscală în formă continuată, menţinând astfel decizia instanţei inferioare.

Magistraţii i-au obligat pe cei doi, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Interagro Best Group SRL, la plata către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a sumei de 7.751.226,32 lei reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în 6 iulie 2009, pentru o evaziune fiscală în valoare de peste şapte milioane de lei. Camelia Voicu, administrator la Agrotop Cereal SRL, a fost judecată pentru evaziune fiscală, iar Florin Falcă pentru complicitate la aceeaşi faptă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 1 noiembrie 2007 - 22 februarie 2008, Camelia Voicu, ajutată de Florin Falcă, a trecut în contabilitatea firmei cheltuieli care nu fuseseră în realitate făcute.

"De asemenea, inculpata Camelia Voicu a ridicat personal sumele de bani rezultate din conturile bancare ale societăţii, pe baza unor declaraţii şi borderouri fictive", preciza DNA.

ANAF s-a constituit parte civilă în proces, pentru a recupera prejudiciul de 7.751.226,32 de lei pe care cei doi l-au produs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici