Şapte medici ai DSVSA Ilfov sunt cercetaţi în cazul avizării unor transporturi de legume şi fructe

Şapte medici ai DSVSA Ilfov sunt cercetaţi de poliţişti în urma a două plângeri depuse pe numele lor, în care sunt acuzaţi că nu ar fi respectat normele interne privind avizarea unor transporturi de legume şi fructe, au declarat joi oficiali din Poliţia Ilfov.

601 afișări
Imaginea articolului Şapte medici ai DSVSA Ilfov sunt cercetaţi în cazul avizării unor transporturi de legume şi fructe

Şapte medici ai DSVSA Ilfov sunt cercetaţi în cazul avizării unor transporturi de legume şi fructe (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din Poliţia Ilfov au declanşat o anchetă în acest caz, după ce, la data de 11 martie, la Parchetul Judecătoriei Buftea au fost depuse două plângeri privind eventuale nereguli la avizarea sanitar-veterinară a unor transporturi de legume şi fructe de către funcţionari publici.

Una dintre sesizări a fost înregistată de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor împotriva unui medic al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ilfov, iar cealaltă a fost formulată de către DSVSA împotriva altor şase medici din cadrul instituţiei.

Potrivit anchetatorilor, medicii sunt suspectaţi că, în noiembrie 2012 şi februarie 2013, ar fi avizat, fără să respecte regulamentul intern, mai multe transporturi de legume şi fructe făcute de societăţi comerciale cu sediul în localitatea ilfoveană Afumaţi.

"În fapt, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au fost sesizaţi cu privire eventuale nereguli apărute cu ocazia avizării sanitar-veterinare a unor transporturi de legume - fructe, de către anumiţi funcţţionari. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici