Video Şapte urşi care căutau hrană în tomberoane, pe Valea Cerbului, alungaţi de jandarmi | VIDEO

Şapte urşi care căutau hrană în tomberoane, pe Valea Cerbului, din Buşteni, au fost alungaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de jandarmi, după ce turiştii veniţi cu rulota sau cortul au alertat autorităţile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1767 afișări

Potrivit IJJ Prahova, jandarmii au avut trei intervenţii în staţiunea Buşteni pentru alungarea a şapte urşi care au coborât din pădure dupa hrană.

Animalele au venit la tomberoanele pe Valea Cerbului, iar turiştii aflaţi acolo cu corturi au sunat la 112.

„Jandarmii ajunşi la faţa locului au folosit semnalele acustice şi luminoase, precum şi spray-ul, rămânând în zonă mai bine de două ore, până când animalele au părăsit zonă”, arată sursa citată.

Jandarmii recomandă ca, în astfel de situaţii, turiştii să se îndepărteze de animalele sălbatice, să se adăpostească şi să sune 112.

„Totodată le reamintim turiştilor să nu hrănească animalele sălbatice şi nici să nu încerce fotografierea împreună cu acestea”, mai precizează reprezentanţii IJJ Prahova.

Taguri:
urşi,
alungare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici