Sărbători pe schiuri, cu mâncare tradiţională în Rânca şi Straja. FOTO

Turiştii care aleg de sărbători staţiunile Rânca, din judetul Gorj sau Straja, din judeţul Hunedoara vor fi întâmpinaţi cu produse tradiţionale şi preparate din bucătăria internaţională, iar pârtiile sunt pregătite pentru schi. Preţul unui sejur porneşte de la 700 de lei de Crăciun, dar se dublează.

2019 afișări
Imaginea articolului Sărbători pe schiuri, cu mâncare tradiţională în Rânca şi Straja. FOTO

Sărbători pe schiuri, cu mâncare tradiţională în Rânca şi Straja. FOTO

Proprietarii de cabane, pensiuni şi hoteluri din zona montană Rânca, judeţul Gorj, şi-au atras clienţii de sărbători cu preţuri la nivelul celor de anul trecut. Pe lângă muzică live şi băutură la discreţie, organizatorii vor întâmpina turiştii cu mese festive din care nu vor lipsi preparatele tradiţionale.

„Pentru Crăciun şi Revelion avem formaţiile fără de care petrecerea nu ar fi petrecere, cu muzică şi instrumente tradiţionale, de la nai, vioară, acordeon, dar şi aperitive tradiţionale, sărmăluţe, piftii, mix-grilluri făcute din muşchiuleţ de porc şi piept de pui sau de Crăciun făcute numai din carne de la garniţă şi curcani la proţap, vin alb, roşu, sucuri, pălincă, afinată, vişinată. De Crăciun am avut ofertă la 200 de lei camera hotelieră, cu mic dejun inclus, şi 149 de lei masa festivă. Avem plin. Avem aproape 80 de locuri. Deocamdată, pârtiile sunt bune. (...) Am înţeles că o să ningă chiar în ziua de Crăciun. De Revelion, este acelaşi preţ ca în ultimii doi ani: 1.450 de lei de persoană, cinci zile cu masă festivă, mic dejun, cină, formaţie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Pănescu, proprietarul unui complex turistic de la Rânca.

În aceeaşi staţiune, la o altă pensiune, turiştii vor fi întâmpinaţi şi cu preparate din bucătăria internaţională, ţinând cont că şi-au anunţat prezenţa turişti din Germania, Polonia şi Italia.

„La noi nu este ocupat, deocamdată, în totalitate. Undeva la 60-70%. Preţurile pentru pachetele de Crăciun pleacă undeva la 250 de lei de persoană, masa festivă, iar preţul camerei este de 150 de lei pe noapte, se plăteşte separat. Pentru Revelion, patru nopţi, cinci zile, 1600 de lei de persoană, cu toate mesele incluse. La noi, preţurile nu s-au schimbat faţă de anul trecut. Masa festivă conţine de la bucatele tradiţionale până la diferite preparate din bucătăria internaţională, e normal să venim şi cu ceva noutăţi. De la piure cu trufe, la fazan umplut. Majoritatea turiştilor, din păcate, cred că 50%, sunt străini, 50 la sută din Bucureşti, nu vin din apropiere. 90% dintre turişti, noi îi avem din afara judeţului. Vin din Germania, Polonia, Italia. Aceştia predomină", a spus Ionuţ Năgăra, administratorul unei pensiuni din staţiunea Rânca.

La Straja, din Munţii Vâlcan, judeţul Hunedoara, cu greu se mai găsesc locuri de cazare pentru Crăciun şi Revelion. Unii dintre turişti au achitat de câteva luni pachetul pentru sărbători.

„S-au ocupat toate locurile de astă-vară, atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion. Avem şi turişti din afară, o singură cameră. Avem o capacitate de 60 de locuri. Preţul a fost 1700 de lei de Revelion, 1200 de Crăciun, pachet de cinci nopţi, cu demipensiune şi masă festivă. Preţurile nu sunt la fel ca anul trecut, pentru că nu am avut cinci nopţi, de Crăciun, dar ca proporţie tot cam aşa. Am făcut preţurile înainte să vină scumpirile", a declarat Mihăiţă Dumitraşcu, proprietarul unei vile de la Straja.

La o altă cabană, la preţul de 800 de lei de persoană turiştii au patru nopţi de cazare şi masa festivă de Crăciun.

„Din 22 până în 26, patru nopţi cazare, cu demipensiune, a costat 800 de lei pachetul. Deja e ocupat tot. Suntem aproape de pârtie. De Revelion mai avem locuri. Din 29 până în 2, patru nopţi cazare, pensiune completă, masa festivă de Revelion, la restaurant, cu DJ, 1500 de lei de persoană. Mai avem vreo cinci camere disponibile, din 35. Zăpadă este. Avem turişti din toată ţara, din străinătate prea puţin. Preţurile au mai crescut un pic. S-a mărit pachetul de Crăciun. Anul trecut a fost 600 de lei, dar au fost trei nopţi de cazare", a spus proprietara unei cabane din staţiunea Straja.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici