Saşa, fetiţa lui Hostomel lăsată fără braţ: „De ce m-au împuşcat soldaţii ruşi?”

  • Micuţa fugea împreună cu familia, cu maşina, când, deodată, un baraj de gloanţe i-a lovit pe toţi.
  • Tatăl său a murit pe loc în teribilul atac.
  • Braţul fetei începuse să se cangreneze, astfel că a mers la spitalul din Irpin, unde s-a luat decizia să-i fie amputat.
2462 afișări
Imaginea articolului Saşa, fetiţa lui Hostomel lăsată fără braţ: „De ce m-au împuşcat soldaţii ruşi?”

Saşa, fetiţa lui Hostomel lăsată fără braţ: „De ce m-au împuşcat soldaţii ruşi?”

Până înainte de război, Saşa făcea tot ceea ce fac fetele de vârsta ei: se juca şi mergea la şcoală. Acum, pentru a-i salva viaţa, au fost nevoiţi să-i amputeze braţul stâng.

Hostomel, suburbia de nord-vest a Kievului, este unul dintre cele mai vizate puncte ale capitalei, pentru că acolo există un aeroport. Spitalele şi casele civile sunt, de asemenea, o ţintă a ruşilor. Saşa a scăpat cu tatăl, mama şi sora ei. S-a urcat în maşină, apoi, deodată - scrie Daily Mail - un baraj de gloanţe a năvălit asupra lor.

Tatăl său a murit. Sasha, sora şi mama ei s-au refugiat într-o pivniţă. Dar braţul fetei începe să devină cangrenă. Sasha a fost lovită, pe măsură ce orele treceau şi-a pierdut cunoştinţa. După două zile, cursa către Spitalul Central Irpin, graţie ajutorului unui grup de voluntari care au pus-o pe o targă improvizată.

Şi sentinţa chirurgilor: pentru a o salva, trebuie să-i amputăm braţul. Sasha nu este singura. „Am văzut zeci şi zeci de răni ca ale ei, chiar şi la copii”, au spus chirurgii Spitalului Irpin. 97 de copii au fost ucişi în peste două săptămâni de război. Peste 100 au fost răniţi, potrivit Parchetului din Kiev.

Ieşind din sala de operaţie, Sasha deschide ochii. Prima întrebare: mai am mâna? „Nu am ştiut ce să spun. Nu ştiam dacă să mint sau să-i spun adevărul”, a spus asistenta care a avut grijă de ea. Apoi, a cerut un braţ nou, artificial, roz şi acoperit cu flori. Sasha nu plânge. „Ne-a mulţumit că i-am salvat viaţa şi că am avut grijă de ea”.
Dar există o întrebare care nu-i dă pace. „Nu ştiu de ce m-au împuşcat ruşii. Sper că a fost un accident şi nu au intenţionat să mă rănească”.

Nimeni nu a avut însă curajul să-i spună că ieri, la Hostomel, în aceeaşi zonă în care a fost rănită, militarii Moscovei au deschis focul asupra unui convoi format din patru autocare de civili care erau evacuaţi. O femeie şi-a pierdut viaţa. Şi patru au fost răniţi. La fel ca Saşa. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici