Şase proxeneţi care controlau o reţea de prostituate ce opera în Franţa au fost arestaţi în România

Şase proxeneţi români, care controlau de la distanţă o importantă reţea internaţională de prostituate ce îşi desfăşurau activitatea în special în sudul Franţei, au fost reţinuţi miercuri în România, au anunţat autorităţile franceze şi române.

734 afișări
Imaginea articolului Şase proxeneţi care controlau o reţea de prostituate ce opera în Franţa au fost arestaţi în România

Şase proxeneţi care controlau o reţea de prostituate ce opera în Franţa au fost arestaţi în România (Imagine: Arhiva Mediafaxfoto)

Această operaţiune de anvergură are loc după încarcerarea, vineri, pe Coasta de Azur, a doi bărbaţi şi a două femei, suspectaţi că organizau la Nisa logistica reţelei de prostituate.

"Este vorba despre o reţea de importanţă internaţională, care avea ramificaţii în mai multe ţări din Europa, condusă din România de membri importanţi ai criminalităţii organizate româneşti", a subliniat Philippe Frizon, din cadrul poliţiei judiciare din Nisa (sud).

Arestările din România au fost confirmate pentru AFP de o sursă judiciară de la Bucureşti.

"Au fost efectuate percheziţii simultane la şase adrese din judeţul Argeş. Au fost vizaţi şapte suspecţi", a declarat această sursă pentru AFP.

"Suspecţii au înfiinţat o grupare infracţională care între 2011 şi 2012 a racolat şi a exploatat sexual mai multe tinere femei la Nisa", potrivit aceleiaşi surse.

O sută de poliţişti români au fost mobilizaţi simultan, majoritatea în cea mai mare discreţie în patru oraşe din România în care locuiau presupuşii proxeneţi (Lereşti, Ploieşti, Piteşti şi Câmpulung).

În urma percheziţiilor au fost confiscaţi bani lichizi, ceasuri de marcă şi maşini de lux.

Această reţea internaţională, care a plasat fete şi în Germania, Spania, Italia, Elveţia şi Olanda, este considerată ca fiind parţial destructurată. Alţi proxeneţi şi prostituate identificaţi nu au fost încă arestaţi.

Poliţia apreciază că această reţea românească a ocupat locul rămas vacant pe străzile din Nisa după anihilarea unei reţele bulgare în 2010.

O altă reţea de presupuşi proxeneţi, care constrângeau românce să se prostitueze de-a lungul unei şosele din centrul Franţei, a fost anihilată, iar mai multe persoane din Franţa şi România au fost arestate, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici