Şase tineri, din Bacău şi Iaşi, arestaţi preventiv pentru trafic de substanţe cu efecte psihoactive

Şase tineri din judeţele Bacău şi Iaşi au fost arestaţi preventiv pentru trafic de substanţe cu efecte psihoactive, în urma a 11 percheziţii domiciliare făcute de poliţişti şi procurorii DIICOT, transmite corespondentul MEDIAFAX.

432 afișări
Imaginea articolului Şase tineri, din Bacău şi Iaşi, arestaţi preventiv pentru trafic de substanţe cu efecte psihoactive

Şase tineri, din Bacău şi Iaşi, arestaţi preventiv pentru trafic de substanţe cu efecte psihoactive (Imagine: Diana Iurkiewicz)/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia Judeţeană Bacău, doi tineri au fost prinşi în flagrant în timp ce ar fi comercializat aproximativ 100 de grame de produse vegetale susceptibile a avea efecte psihoactive.

Ulterior, au fost făcute 11 percheziţii domiciliare, în municipiile Bacău şi Iaşi, iar în urma acestora poliţiştii şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au ridicat 30.255 de lei, 700 de euro şi dispozitive electronice de mărunţit şi cântărire, substanţe vegetale mărunţite şi ţigarete confecţionate artizanal.

Conform sursei citate, din cercetări a rezultat că persoanele în cauză ar fi procurat, transportat, porţionat, ambalat şi comercializat ilegal produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Poliţiştii au pus în executare nouă mandate de aducere, persoanele respective fiind duse la sediul DIICOT pentru audieri.

Ulterior, şase persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni interzise cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Joi, cele şase persoane, care au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, de magistraţii Tribunalului Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici