Scandal şi îmbrânceli, la uşa Universităţii Petre Andrei din Iaşi

Zeci de studenţi şi profesori de la Universitatea Petre Andrei din Iaşi, împărţiţi în două tabere care îşi dispută de mai mulţi ani patrimoniul instituţiei, şi-au blocat unii altora accesul în clădire, jandamii fiind mobilizaţi, miercuri, în zonă pentru a aplana conflictul.

20 afișări
Imaginea articolului Scandal şi îmbrânceli, la uşa Universităţii Petre Andrei din Iaşi

Scandal şi îmbrânceli, la uşa Universităţii Petre Andrei din Iaşi

Miercuri, începând cu ora 10.00, o parte din profesorii şi studenţii Univesităţii particulare Petre Andrei au blocat accesul în unitatea de învăţământ a fostului rector Nicolae Niculescu şi a studenţilor care îl susţin pe acesta.

Jandarmii şi agenţii de pază mobilizaţi la faţa locului au reuşit abia după două ore să restabilească ordinea.

La ora transmiterii acestei ştiri, aveau loc discuţii între fostul rector al Univesităţii, Nicolae Niculescu, şi actualul rector, Doru Tompea.

Potrivit cotidianului Gândul, Universitatea Petre Andrei are, practic, doi rectori şi două senate, situaţie la care s-a ajuns după ce în anul 2003 Niculae Niculescu ar fi instrumentat o fuziune între ONG-ul său, pe care l-a numit Fundaţia Academică „Petre Andrei”, şi Universitatea „Apollonia”. În urma fuziunii, acesta s-a instalat rector, iar studenţi de la specializările Universităţii „Apollonia” au primit diplome emise de UPA din Iaşi.

Trei miniştri la rând (Alexandru Athanasiu, Mircea Miclea şi Mihail Hărdău) l-au invalidat pe Niculescu, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că decizia de invalidare a fost corectă. Niculescu a refuzat, însă, să renunţe la conducerea universităţii. Astfel, s-a ajuns la situaţia în care o singură universitate să aibă, în fapt, doi şefi şi două senate - Doru Tompea pentru Universitatea „Petre Andrei”, din Iaşi şi Niculae Niculescu pentru Universitatea „Petre Andrei” Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici