Scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu | Sorina Pintea: La Maternitatea Giuleşti vor fi amenzi, şi nu mici

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă amenzi la Maternitatea Giuleşti. ”Pot să vă spun cu certitudine că se vor da amenzi, şi nu mici”, a afirmat Pintea.

1150 afișări
Imaginea articolului Scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu | Sorina Pintea: La Maternitatea Giuleşti vor fi amenzi, şi nu mici

Scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu | Sorina Pintea: La Maternitatea Giuleşti vor fi amenzi, şi nu mici

Întrebată, marţi, la Iaşi, dacă Maternitatea Giuleşti se va deschide joi, Sorina Pintea a răspuns: ”Joi sau vineri. Nu, nu se decalează. S-au prelevat probe atât ieri, cât şi astăzi, au mai existat locuri de unde de vor preleva şi astăzi. Timpul de analiză este 72 de ore. În momentul în care vom avea analizele complete vom lua o decizie, dacă redeschidem internările”.

Întrebată, de asemenea, ce măsuri vor exista după controale, Sorian Pintea a răspuns că se vor lua măsuri cu siguranţă.

”Am fost întrebată, dar este apanajul Direcţiei de Sănătate Publică, care încă nu a finalizat controlul. Controlul este considerat finalizat după aceste 72 de ore de analiză. Dar pot să vă spun cu certitudine că se vor da amenzi, şi nu mici”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

În 30 noiembrie, aproape 70 de operaţii au fost anulate în cadrul Maternităţii Giuleşti, din motiv că au fost sistate internările în urma scandalului copiilor infectaţi cu stafilococ auriu.

”Pentru săptămâna viitoare erau planificate 68 de operaţii. (...) Vor merge părinţii la alte spitale ca să le facă”, spunea atunci, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, Doru Pană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici