Scandalurile provocate de abuzurile sexuale: Papa actualizează regulile Bisericii Catolice

Papa Francisc a anunţat că actualizează regulile Bisericii Catolice privind modul de gestionare a abuzurilor sexuale, potrivit Sky News.

393 afișări
Imaginea articolului Scandalurile provocate de abuzurile sexuale: Papa actualizează regulile Bisericii Catolice

Papa a actualizat regulile bisericii privind gestionarea acuzaţiilor de abuz sexual, extinzând domeniul de aplicare pentru a include liderii catolici laici şi precizând că atât minorii, cât şi adulţii pot fi victime. Prevederile au fost introduse iniţial cu titlu temporar, dar sâmbătă Vaticanul a anunţat că vor deveni definitive începând cu 30 aprilie. Acestea vor conţine elemente suplimentare pentru a consolida lupta împotriva abuzurilor în cadrul bisericii.

Modificările sunt făcute după ce în 2019, un decret istoric i-a obligat pe toţi preoţii şi membrii ordinelor religioase să raporteze orice suspiciune de abuz. De asemenea, ordinul îi face direct răspunzători pe cei care muşamalizează abuzurile.

Scandalurile provocate de acuzaţiile de abuzuri sexuale au afectat imaginea bisericii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
abuzuri,
papa,
reguli

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici