„Scrisorile nigeriene” fac victime pe Facebook. Un bărbat din Petroşani a trimis 18.000 euro unei „femei” care i-a promis că se mărită cu el

Un bărbat din Petroşani, judeţul Hunedoara, a transferat peste 18.000 de euro în conturile unei „femei” pe care a cunoscut-o pe o reţea de socializare, după ce aceasta i-a spus că vrea să se mărite cu el.

54888 afișări
Imaginea articolului „Scrisorile nigeriene” fac victime pe Facebook. Un bărbat din Petroşani a trimis 18.000 euro unei „femei” care i-a promis că se mărită cu el

„Scrisorile nigeriene”, acum pe Facebook. Un bărbat din Petroşani a trimis 18.000 euro unei „femei” care i-a promis că se mărită cu el

Potrivit Poliţiei Hunedoara, Poliţia Petroşani a fost sesizată marţi de un bărbat în vârstă de 52 de ani despre faptul că, în septembrie 2018, a cunoscut, pe o reţea de socializare, o persoană care i-a spus că doreşte să se căsătorească cu el.

Sub pretextul că femeia din spatele profilului reţelei de socializare îi va trimite 3.000.000 de dolari „să aibă grijă de ei până va veni ea în ţară”, aceasta i-a cerut petroşăneanului diferite sume de bani, motivând că banii promişi de ea erau blocaţi într-un cont în Indonezia şi trebuie să plătească pentru a-i debloca. Acest tip de escrocherii mai sunt cunoscute şi sub numele de „scrisori nigeriene”. 

Bărbatul, dând crezare spuselor femeii virtuale, a trimis în contul indicat de aceasta mai multe sume de bani, în diferite tranşe, în valoare totală de 17.000 euro şi aproximativ 2.000 de dolari.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au început cercetările pentru identificarea autorului.

În noiembrie 2018, o femeie din Petrila, judeţul Hunedoara, a transferat peste 11.000 de euro în conturile unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare, după ce acesta i-a promis că îi va trimite acasă „o valiză plină cu bani”, după care va veni şi el în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici