SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: Le-au înălţat strada, dar i-au blocat în case

Zeci de locuitori din Curtea de Argeş au reclamat, marţi, la Primărie că nu mai pot ieşi din curţi din cauza unor lucrări de reabilitare a drumului, care a fost înălţat cu circa 40 de centimetri, înainte să fie turnat asfaltul, reprezentanţii constructorului spunând că lucrează conform proiectului.

6925 afișări
Imaginea articolului SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: Le-au înălţat strada, dar i-au blocat în case

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: Le-au înălţat strada, dar i-au blocat în case (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Oamenii au depus o sesizare scrisă la Primăria Curtea de Argeş, în care reclamă că drumul a fost supraînălţat şi nu mai pot ieşi din curţi, iar şanţurile de scurgere au fost acoperite, existând pericolul ca locuinţele să le fie inundate în cazul unor ploi puternice.

"Eu am deja canalizarea făcută şi mi-a acoperit-o cu strada supraînălţată, eu cum mai ies acum din curte. Le-am spus celor de la firmă, am reclamat şi la Primărie, mi-au spus că nu-i interesează, că aşa e proiectul. Când o ploua rău toată apa ve veni de pe dealuri direct în curte şi în casă, să vezi atunci viitură şi inundaţii. Când o pune şi bordura o să fie drumul la nivelul acoperişului casei. Nivelul drumului a fost înălţat cu minim 40 de centimetri şi asta fără să fi fost turnat asfaltul. Lucrarea a fost realizată superficial, în grabă şi «după ureche», cu materiale de calitate proastă, iar acum suntem în situaţia de a nu mai putea deschide porţile", a declarat un localnic.

Oamenii mai spun că dacă situaţia nu se va rezolva, îşi vor vinde casele şi vor intra în greva foamei.

"Eu îmi pun casa în vânzare, ce să mai stau aici, că vine viitura. Vom intra în greva foamei, nu suntem proştii Primăriei şi ai constructorului", a afirmat un alt localnic.

Valoarea proiectului, realizat din bani europeni, este de 47 de milioane de lei, iar lucrările trebuie finalizate la 1 septembrie.

Reprezentanţii constructorului spun că respectă documentaţia şi vor continua lucrarea, recunoscând însă că sunt "probleme".

"Ştim că sunt nelămuriri, dar noi lucrăm conform proiectului pe care îl avem. Nu putem să ne abatem de la ceea ce este prevăzut acolo. Ştim că sunt probleme, dar trebuie să continuăm lucrarea", a spus unul dintre reprezentanţii firmei constructoare aflat la faţa locului.

Beneficiarul proiectului este Primăria Curtea de Argeş, însă reprezentanţii instituţiei nu au exprimat un punct de vedere până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici