Seceta în Europa - iulie 2022: aproape jumătate din teritoriul UE este expus riscului

Secetă severă în România, Franţa, Spania, Portugalia şi Italia. Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene a publicat, luni, raportul intitulat „Seceta în Europa – iulie 2022”.

397 afișări
Imaginea articolului Seceta în Europa - iulie 2022: aproape jumătate din teritoriul UE este expus riscului

Seceta în Europa - iulie 2022: aproape jumătate din teritoriul UE este expus riscului

Raportul prezintă o evaluare a situaţiei privind seceta din Europa, pe baza activităţii Observatorului european al secetei.

Analiza evoluţiei şi a impactului secetei prelungite din UE arată că o parte îngrijorătoare a teritoriului este expusă secetei la niveluri de avertizare (46 % din UE) şi de alertă (11 % din UE), asociate cu un deficit de umiditate a solului care cauzează stres plantelor.

„Schimbările climatice sporesc riscul de secetă severă şi de incendii de vegetaţie în întreaga lume. Centrul Comun de Cercetare pune ştiinţa şi tehnologia în serviciul monitorizării schimbărilor climatice. Prin acest raport, înţelegem mai bine situaţia pentru a ne putea proteja pădurile, recoltele şi apele”, spune Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Franţa, România, Spania, Portugalia şi Italia se vor confrunta, probabil, cu această scădere a randamentului culturilor. Într-o anumită măsură sunt, de asemenea, afectate Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia şi Croaţia. În Italia, bazinul fluviului Pad înregistrează cel mai înalt nivel de severitate a secetei.

A fost declarată secetă intensă în cinci regiuni din Italia, iar insuficienţa apei disponibile a condus la mai multe restricţii de utilizare în municipalităţi. Măsuri similare de limitare a utilizării apei s-au luat şi în Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
europa,
secetă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici