Secţia ATI a spitalului Judeţean Neamţ nu avea acordul DSP. Care sunt paşii pentru obţinerea acordului

  • Managerul Spitalului Judeţean Neamţ a amenajat secţia ATI, fără acordul DSP
  • Parchetul General a deschis o anchetă penală, după ce 10 pacienţi au murit în incendiu
  • Cauza incendiului nu a fost încă stabilită
138 afișări
Imaginea articolului Secţia ATI a spitalului Judeţean Neamţ nu avea acordul DSP. Care sunt paşii pentru obţinerea acordului

Secţia ATI a spitalului Judeţean Neamţ nu avea acordul DSP. Care sunt paşii pentru obţinerea acordului

De trei zile tot auzi de tragedia de la Neamţ. Dar, nici acum nu ştii cine e de vină. Managerul spitalului, Tătaru şi Arafat îţi spun tot felul de lucruri, dar nimic concret.

Un lucru este cert: pacienţii au fost mutaţi de la un etaj la altul, fără avizul DSP. O spune ministrul Sănătăţii, care aşteaptă rezultatul anchetei.

Orice modificare în structura unui spital trebuie să parcurgă anumiţi paşi. Flavius Cionca, directorul DSP Timiş îţi explică aceste etape.

Prima dată, spitalul are nevoie de acordul Ministerului Sănătăţii. Apoi, trebuie cerut aviz de la DSP. Cionca spune să solicitarea este însoţită de un dosar cu acte, iar ulterior o echipă de control verifică tot.

Până şi distanţa dintre paturi şi numărul de medici şi asistente sunt importante. În cazul în care sunt deficienţe, spitalul primeşte un termen pentru remediere. Dacă nu se conformează, nu primeşte aviz.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Dacă s-au produs modificări într-o secţie spuneaţi vis-a-vis de apariţia unui perete intermediar, despărţitor, atunci trebuie făcute acele circuite şi trebuie obţinută o aprobare de la DSP.

Reporter: Stiţi cine a dispus modificarea secţiei ATI fără acest aviz?

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Managementul unităţii, bănuiesc. Ei sunt cei care decid, în Comitetul Director, Comitetul Director decide modificarea unei secţii, dar trebuie aviz DSP pentru circuite.

Flavius Cionca, director DSP Timiş: Ca la orice avizare, certificare, întotdeauna este obligatoriu ca o echipă să se ducă şi să constate existenţa unor lucruri la faţa locului. În cazul acesta, dacă ne referim la o secţie, sau la un compartiment, se verifică în primul rând spaţiul, să ne asigurăm că există şi circuite, bineînţeles, şi că pot fi respectate fără probleme. Se verifică prezenţa aparaturii medicale, contractul de service, modalitatea de întreţinere. Este luată în calcul disponibilitatea personalului şi împreună cu Serviciul de Resurse Umane, din cadrul unităţii medicale se trece în revistă personalul care va deservi această secţie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici