Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Filiaşi, închisă după ce un pacient a fost confirmat cu COVID-19

Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Filiaşi, din judeţul Dolj, a fost închisă miercuri, după ce un pacient internat aici a ieşit pozitiv la testul pentru COVID-19. În total, 23 de cadre medicale care au intrat în contact cu bărbatul sunt izolate la domiciliu.

947 afișări
Imaginea articolului Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Filiaşi, închisă după ce un pacient a fost confirmat cu COVID-19

Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Filiaşi, închisă după ce un pacient a fost confirmat cu COVID-19

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Dolj, bărbatul în vârstă de 67 de ani, a fost transferat, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Acesta se afla în compartimentul Primiri Urgenţe al Spitalului Filiaşi, iar în urma testului pentru coronavirus s-a descoperit că acesta este infectat cu acest virus.

În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că 23 de cadre medicale au intrat în contact cu bărbatul care, potrivit unor surse locale, ar fi venit din Franţa în urmă cu câteva zile. Bărbatul ar fi ajuns la urgenţă din cauza altor afecţiuni medicale.

„Imediat a fost declanşată ancheta epidemiologică şi s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii. Au fost prelevate 23 de probe de la cadre medicale şi personal CPU al spitalului filieşenilor, urmând ca acestea să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Prin urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest compartiment”, anunţă reprezentanţii Prefecturii Dolj.

Potrivit autorităţilor, miercuri seara, cinci persoane din Dolj au fost confirmate cu infecţie cu coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spital,
coronavirus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici