Şefa Departamentului de Resurse Umane al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, reţinută în dosarul angajărilor

Şefa Departamentului de Resurse Umane al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Nadia Olariu, audiată, joi, la Parchetul Tribunalului Gorj, în dosarul vizând angajările făcute de unitatea medicală în toamna anului trecut, a fost reţinută pentru 24 de ore.

555 afișări
Imaginea articolului Şefa Departamentului de Resurse Umane al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, reţinută în dosarul angajărilor

Şefa Departamentului de Resurse Umane al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, reţinută în dosarul angajărilor (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, şefa Departamentului de Resurse Umane al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Nadia Olariu, audiată, joi dimineaţă, la sediul Parchetului Tribunalului Gorj, ar fi acuzată de luare de mită în dosarul privind angajările în unitatea spitalicească, din toamna anului 2012.

În cazul celorlalte două persoane implicate în acest dosar, reţinute în cursul zilei de miercuri, procurorii nu le-au mai prezentat instanţei pentru arestare preventivă, după ce acestea şi-au recunoscut faptele în faţa procurorilor, în cazul lor fiind luată măsura interdicţiei de părăsire a ţării pentru 29 de zile, afirmă anchetatorii.

Nadia Olariu, care a fost socasă din sediul Parchetului Tribunalului Gorj cu cătuşe la mâini, va fi dusă în arestul IPJ Gorj.

La ora transmiterii acestei ştiri, în sediul Parchetului Tribunalului Gorj se află, pentru audieri în acelaşi dosar, fostul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu Vasile Stănculete, înlocuit din funcţie în urmă cu o săptămână, cu un manager privat, după ce a fost luată decizia ca managamentul spitalului să fie realizat în sistem privat.

Miercuri, în urma audierilor la Parchetul Tribunalului Gorj, în dosarul care vizează angajările făcute de unitatea sanitară în toamna anului trecut, au fost reţinute Daniela Samoilă, şefa Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă, din cadrul spitalului, acuzată de trafic de influenţă şi luare de mită, şi infirmiera Mariana Văcăroiu, acuzată de dare de mită şi de mărturie mincinoasă. Potrivit anchetatorilor, Văcăroiu ar fi dat 10.000 de lei.

Potrivit procurorilor, Daniela Samoilă este acuzată că ar fi intermediat sume de bani sau bunuri primite de la candidaţi către membrii comisiilor de examinare.

"A pretins şi primit sume de bani şi alte foloase pentru a favoriza ocuparea unor posturi de infirmieră şi îngrijitor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi a primit bani şi foloase materiale pentru a-şi exercita influenţa asupra unor funcţionari din cadrul aceleiaşi unităţi, în vederea favorizării unor candidaţi la concursurile de ocupare a unor posturi", se menţiona într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Şefa Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă a fost audiată, miercuri, de către procurorul de caz doar câteva minute, ea fiind ulterior scoasă din sediul Parchetului cu cătuşe la mâini şi urcată într-o maşină a Poliţiei, fiind dusă în arestul IPJ Gorj.

Avocatul asistentei, Florin Homescu, şef al Baroului Gorj, a precizat corespondentului MEDIAFAX că nu cunoaşte nici el în ce constau faptele de care este acuzată clienta sa, el menţionând că femeia s-a prelevat de dreptul de a nu spune nimic în faţa anchetatorilor.

"Multe elemente nu pot să vă ofer pentru că dumneaei a uzat de dreptul la tăcere. Este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă, dar atâta timp cât nu a făcut nicio declaraţie mai multe nu cunosc nici eu. S-ar reţine că ar fi primit o sumă de bani pentru a exercita influenţă la comisie", a menţionat avocatul.

Infirmiera Mariana Văcăroiu, reţinută şi ea miercuri, după audierile de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, este acuzată de dare de mită, dar şi de mărturie mincinoasă.

Cele două femei au fost reţinute după ce, marţi, procurorul de caz şi poliţişti din cadrul IPJ Gorj au descins la sediul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, percheziţionând timp de mai multe ore documentele existente în Biroul Resurse Umane.

Documentele respective au legătură cu examenele de angajare în toamna anului trecut, noi audieri în această anchetă fiind programate pentru joi, când la Parchet ar urma să fie prezenţi şi medici care au fost membri în comisiile de angajare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici