Şefii Poliţiei Timiş şi primarul din Recaş, audiaţi la DNA într-un dosar ce ar viza fapte de corupţie

Şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, adjunctul acestuia, Florin Bolbos, precum şi şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, dar şi primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, sunt audiaţi, luni seară, de procurorii DNA, într-un dosar care ar viza fapte de corupţie.

195 afișări
Imaginea articolului Şefii Poliţiei Timiş şi primarul din Recaş, audiaţi la DNA într-un dosar ce ar viza fapte de corupţie

Şefii Poliţiei Timiş şi primarul din Recaş, audiaţi la DNA într-un dosar ce ar viza fapte de corupţie (Imagine: Shutterstock)

Şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, adjunctul IPJ Timiş, Florin Bolbos, precum şi şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, au fost duşi la audieri, luni după-amiază, începând cu ora 17.00, după ce, în cursul zilei, timp ce aproximativ zece ore, au avut loc percheziţii la mai multe instituţii publice din Timişoara, între care IPJ Timiş şi Serviciul Circulaţie Rutieră.

De asemenea, la sediul DNA a fost condus şi primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel (PSD).

Toţi sunt audiaţi într-un dosar care ar viza infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2013 - 2014, cercetările fiind făcute pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj.

La intrarea la audieri, toţi au declarat, rând pe rând, că nu ştiu de ce urmează să fie audiaţi, şi nici nu ştiu pentru ce sunt cercetaţi.

Luni dimineaţă, DNA a anunţat că au loc percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, cinci dintre acestea fiind la instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013 - 2014.

Surse judiciare au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că cele cinci instituţii unde au loc percheziţii sunt IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, care se află în aceeaşi clădire cu IPJ, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş şi Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş, precum şi Secţia de Poliţie Autostrăzi - Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva - Nădlac. Percheziţii au avut loc şi la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara.

Conform surselor citate, în acest dosar se fac cercetări pentru fapte de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj, iar printre cei vizaţi sunt şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului (IPJ) Timiş, comisar-şef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-şef Florin Bolbos, şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, doi ofiţeri de Rutieră, precum şi primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel (PSD).

De asemenea, în anchetă ar fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Gelu Milutinovici, soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul Eugen Dogariu a spus că nu ştie nimic despre ancheta DNA, aflând din presă că se fac mai multe percheziţii la instituţii publice din Timişoara.

Sursele citate precizau că mai multe persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DNA Timiş.

În cursul după-amiezii, au fost duşi la audieri comisarul şef Claudiu Chebici, şeful Poliţiei municipiului Lugoj, şi comisarul şef Marius Rad, şeful Poliţiei Rutiere Lugoj, surse judiciare afirmând că aceştia sunt audiaţi în calitate de martori. După aproximativ două ore, Claudiu Chebici a părăsit sediul DNA, spunând că a dat declaraţii în calitate de martor, dar refuzând să facă declaraţii.

De asemenea, anchetatorii au dus la sediul DNA mai multe cutii cu documente.

Surse din rândul anchetatorilor mai spuneau că primarul din Recaş, Teodor Pavel, ar fi intervenit pe lângă şefi de poliţie pentru a interzice controalele rutiere pe anumite sectoare drumuri. El ar fi făcut aceste intervenţii pentru ca cetăţenii sa nu fie sancţionaţi în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, unor poliţişti din cadrul Poliţiei Recaş li s-a cerut să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu de către unii şefi care le-au interzis lucrătorilor din cadrul compartimentului rutier Recaş efectuarea de controale şi acţiuni pe linie de poliţie rutieră pe drumul comunal DC 147, drumul judeţean DJ 609E, precum şi pe străzile din localităţile aflate pe raza de competenţă a Poliţiei oraşului Recaş.

Motivul invocat ar fi fost că primarul din Recaş, Teodor Pavel, nu doreşte să mai fie sancţionaţi cetăţenii oraşului Recaş, mai ales în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

În aceleaşi documente ale anchetatorilor se precizează că poliţiştii care nu se conformau acestei dispoziţii erau mutaţi în alte posturi sau le erau desfiinţate posturile, iar pentru a-şi îndeplini scopul primarul acţiona şi pe linie politică, apelând la omul de afaceri Gelu Milutinovici şi la reprezentanţi ai Prefecturii Timiş.

De altfel, surse judiciare spun că un poliţist de la Recaş ar fi fost mutat abuziv la Poliţia Lugoj.

Totodată, sursele citate mai spuneau că şefi din Poliţie ar fi luat mită sub formă de anvelope pentru autoturisme, pentru avansări în grad, avansările fiind făcute la 1 decembrie 2014.

Comisarul şef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Duşă. În luna martie 2013, el a fost numit pe acest post în urma unui concurs. Comisarul şef Sorin Muntean are 45 de ani şi este născut în localitatea Chişineu Criş, judeţul Arad. Lucrează de peste 20 de ani în Poliţie şi este ofiţer specialist I.

Comisarul şef Florin Bolbos este adjunctul şefului IPJ Timiş din anul 2010, funcţia fiind obţinută în urma unui concurs. El are 41 de ani şi este din localitatea Pişchia din judeţul Timiş. Anterior, a condus serviciul Poliţiei Rutiere Timiş, iar în Poliţie lucrează din 1995.

Marcel Crăciunescu se află la conducerea Serviciului Circulaţiei Rutiere Timiş din anul 2012, iar soţia acestuia, Gabriela Crăciunescu, este consilier judeţean PSD.

Eugen Dogariu, în vârstă de 38 de ani, este prefect al judeţului Timiş din mai 2012, după ce în perioada august 2010 - mai 2012 a fost şeful Biroului audit şi control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru câteva luni şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, iar în perioada martie 2009 - februarie 2010 a fost subprefect.

Eugen Dogariu este un apropiat al ministrului Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu (PSD), care a fost viceprimar al Timişoarei. În trecut, Dogariu a fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, dar şi secretar de stat în relaţia cu Parlamentul, Sindicatele şi Patronatul.

Primarul din Recaş, Teodor Pavel, se află la primul mandat, fiind ales din partea PNL. În septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, în baza OUG care a permis migraţia aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici