Şeful Centrului Chinologic Sibiu: Acuzaţiile de hărţuire sexuală şi loviri aduse sunt false

Crişan Mucenic Lăzureanu, directorul Centrului Chinologic din Sibiu, unitate din cadrul MAI, spune că acuzaţiile aduse de un bărbat şi o femeie, angajaţi ai centrului, privind loviri şi hărţuire sunt vechi, el fiind verificat şi găsit nevinovat de către mai multe instituţii de control.

979 afișări
Imaginea articolului Şeful Centrului Chinologic Sibiu: Acuzaţiile de hărţuire sexuală şi loviri aduse sunt false

Crişan Mucenic Lăzureanu (Imagine: www.centrulchinologic.ro)

Directorul Centrului Chinologic "Aurel Greblea" din Sibiu, Crişan Mucenic Lăzureanu, a declarat joi că scandalul cu acuzaţii de hărţuire şi loviri a început în urmă cu aproape doi ani, fiind acuzat de un bărbat şi o femeie, angajaţi ai centrului.

Potrivit acestuia, femeia îl acuză de hărţuire, ea fiind concubina bărbatului care îl acuză de lovire.

"Cei doi (cei care îl acuză - n.r.) s-au certat pe probleme sentimentale. El a crezut că eu am ceva cu ea. Au început tot felul de probleme. El s-a dat cu capul de pereţi, au făcut amândoi fel de fel de reclamaţii. Am peste 20 şi ceva de plângeri depuse de el. Plângeri de tot felul, şi penale. Am fost verificat. Mi s-a dat neînceperea urmăririi penale. Am fost verificat de Parchet, de DNA, de Parchetul de la Sibiu şi de corpurile de control. Am fost găsit nevinovat. Văd că el, acum, în contextul probelor de la Olt a ieşit în presă şi vrea în continuare să dea în mine", a declarat Lăzureanu.

Întrebat de ce îşi doreşte cuplul care îl acuză "să dea" în el, Lăzureanu a spus că este vorba de o răzbunare, deoarece ar fi aflat că cei doi "fac reproducţie" cu câinii unităţii, lucru ilegal, şi că bărbatul care îl acuză ar fi primit bani de chirie de la acest centru, deşi locuia împreună cu concubina sa, adică femeia care îl acuză pe director de hărţuire sexuală.

"El vrea să mă dea jos de aici. E supărat că eu i-am făcut mai multe plângeri penale. Am aflat că a făcut mai multe reproducţii cu câinii unităţii şi i-a vândut la persoane fizice, anul trecut şi acum doi ani", a declarat Lăzureanu.

Potrivit sursei citate, acest lucru ar fi ilegal şi există o cercetare, nefiind cunoscută suma pe bani pe care acuzatorul ar fi câştigat-o astfel.

Lăzurean a spus că acest lucru s-a observat şi în momentul în care a fost adus la unitate efectivul canin, iar căţeaua care era în grija femeii a fost adusă gestantă.

"El stătea în apartament cu concubina sa şi lua bani de chirie, lucru pe care nu i l-am mai permis. A înjurat şi scuipat cadrele unităţii. Lui i-am dat vreo şapte sancţiuni disciplinare anul trecut. Şi ei, pentru că atunci când am adus la unitate efectivul canin, a venit cu căţeaua gestantă şi nu avea voie să se întâmple asta. S-a confirmat astfel că ei reproduceau căţei. Am făcut şi testele ADN la căţei", a spus Lăzureanu.

Despre acuzaţiile de hărţuire sexuală, Lăzureanu a spus că sunt "nişte porcării" şi că ar fi trebuit să le spună în timpul cercetării, nu în presă.

"Astea sunt nişte porcării. Au spus asta la televizor? Să îi pună la poligraf. De ce nu au spus asta la procuror?", a spus Lăzureanu.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Anghel Andreescu a declarat, joi, referitor la scandalurile din Poliţie, că sunt indicii că ar fi probleme şi la Centrul Chinologic de la Sibiu, iar un şef serviciu de la Şcoala de Subofiţeri Slatina ar fi acuzat de o fostă subalternă că o hărţuia sexual.

Şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, secretarul de stat Anghel Andreescu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că s-au declanşat verificări care privesc climatul organizaţional la Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmerie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Andreescu a precizat că pentru aceste verificări au fost detaşaţi toţi psihologii ministerului şi peste o sută de sociologi din cadrul instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici