Şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, trimis în judecată de DNA

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Nicolae Sebastian Secoşan, arestat după ce ar fi luat mită de la comercianţi de produse etnobotanice, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea.

37 afișări

Procurorii DNA au finalizat cercetările şi au dispus, miercuri, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a şefului Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Nicolae Sabastian Secoşan, acuzat de luare de mită în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului înaintat Tribunalului Bihor, în perioada iulie 2010 - ianuarie 2011, în calitate de comisar şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, Secoşan a pretins şi a primit în cinci rânduri mită de la reprezentantul unei unităţi profilate pe comercializarea substanţelor etnobotanice, în total suma încasată de şeful CJPC Bihor ridicându-se la 1.400 de euro.

"Sumele au fost primite pentru a nu-i aplica denunţătorului sancţiuni contravenţionale severe ori alte măsuri legale cu prilejul efectuării unor acţiuni de control pe linia protecţiei consumatorilor", se arată în rechizitoriu.

În 8 februarie, Nicolae Secoşan a fost denunţat de comerciantul de etnobotanice, iar o zi mai târziu a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la denunţător 300 de euro.

Reţinut în urma acţiunii de flagrant, Nicolae Sebastian Secoşan a fost arestat în 10 februarie pentru o perioadă de 20 de zile.

Faţă de un alt comisar din cadrul aceleiaşi instituţii, Ovidiu Milian, pus şi el sub învinuire în acelaşi dosar, cauza a fost disjunsă, iar cercetările sunt continuate tot sub acuzaţia de luare de mită sub formă continuată.

Sebastian Secoşan a fost numit la conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor în urmă cu doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici