Şeful de direcţie din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, prins când lua mită, a fost arestat preventiv. RAPORTUL DNA

Şeful Direcţiei de administrare a domeniului public şi privat din CJ Caraş-Severin, Ianăş Roşeţi, prins când lua 9.000 de lei mită pentru atribuirea preferenţială a unor contracte, a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de zile, potrivit unei decizii a judecătorilor Tribunalului Timiş.

820 afișări
Imaginea articolului Şeful de direcţie din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, prins când lua mită, a fost arestat preventiv. RAPORTUL DNA

Şeful de direcţie din Consiliul Judeţean Caraş-Severin prins când lua mită a fost reţinut

UPDATE 18.06 Şeful unei direcţii din CJ Caraş-Severin prins când lua mită a fost arestat preventiv

Şeful Direcţiei de administrare a domeniului public şi privat din CJ Caraş-Severin, Ianăş Roşeţi, prins când lua 9.000 de lei mită pentru atribuirea preferenţială a unor contracte, a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de zile, potrivit unei decizii a judecătorilor Tribunalului Timiş.

Decizia Tribunalului Timiş nu este însă definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Direcţiei de administrare a domeniului public şi privat din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Ianăş Roşeţi, a fost reţinut pentru 24 de ore, în noaptea de miercuri spre joi, de către procurorii DNA din Timişoara, sub acuzaţia de luare de mită, urmând ca joi să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Roşeţi a ieşit în jurul orei 02.00 din sediul DNA Timişoara, unde a fost audiat timp de câteva ore, fiind dus în arestul Poliţiei Timiş.

”Nu am de declarat nimic, sunt nevinovat”, a spus Roşeţi la ieşirea din sediul DNA Timişoara.

Şeful Direcţiei de administrare a domeniului public şi privat din Consiliul Judeţean Caraş-Severin a fost prins în flagrant, miercuri, de către procurorii DNA Timişoara, în timp ce primea 9.000 de lei dintr-un total de 8.000 de euro solicitaţi în schimbul atribuirii de contracte în mod preferenţial, iar în urma flagrantului procurorii au făcut şi percheziţii la locuinţa acestuia.

DNA: Şeful de direcţie din CJ Caraş-Severin cerea 10% din contractele de întreţinere a drumurilor

Şeful Direcţiei de administrare a domeniului public şi privat din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Ianăş Roşeţi, reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea 9.000 de lei, a cerut denunţătorului său 10 la sută din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie, şeful Direcţiei de administrare a domeniului public şi privat din cadrul Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Ianăş Roşeţi, i-a cerut denunţătorului său 10 la sută din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă, el primind o primă tranşă de 2.000 de lei  în data de 19 iunie, iar a doua tranşă, de 9.000 de lei, miercuri.

”Există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia Ianăş Roşeţi (…) a pretins de la un denunţător diferite sume de bani, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia condusă de către Ianăş Roşeţi, acesta din urmă condiţionând atribuirea contractelor şi efectuarea plăţilor pentru fiecare din lucrările facturate de certitudinea remiterii sumelor pretinse. Lucrările au avut în vedere anii 2011 - 2012 şi 2012 – 2013”, precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici