Şeful DGIPI Cornel Şerban şi Petre Pitcovici, reţinuţi de procurorii DNA

Şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), Cornel Şerban, şi şeful Diviziei de Operaţiuni din Direcţia Generală Anticorupţie, Petre Pitcovici, au fost reţinuţi, marţi seară, de procurorii DNA.

809 afișări
Imaginea articolului Şeful DGIPI Cornel Şerban şi Petre Pitcovici, reţinuţi de procurorii DNA

Şeful DGIPI Cornel Şerban şi Petre Pitcovici, reţinuţi de procurorii DNA

Cornel Şerban şi Petre Pitcovici au fost audiaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care au emis pe numele lor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Avocatul lui Cornel Şerban a declarat, la ieşirea de la DNA, că atât şeful DGIPI, cât şi Petre Pitcovici au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Cornel Şerban este acuzat de complicitate la favorizarea infractorului, a precizat apărătorul acestuia.

Potrivit unor surse judiciare, miercuri, în jurul orei 12.00, procurorii DNA vor relua audierile, după care îi vor duce pe Şerban şi Pitcovici la instanţa supremă, cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii au descins, marţi, la biroul şefului DGIPI Cornel Şerban, de unde au ridicat mai multe bunuri, au precizat sursele citate.

Petre Pitcovici a fost vizat, în 2005, într-un caz privind presupusa dispariţie a şase kilograme de cocaină, cunoscut ca "afacerea Venezuela".

În acest caz, un fost agent sub acoperire, Petre Dumitrescu, folosit în afacerea cu droguri din Venezuela, acuza într-o plângere penală, muşamalizarea acestui caz, operaţiunea în care ar fi dispărut şase kilograme de cocaină fiind autorizată de procurorul Flavius Crâznic, care ulterior a devenit consilier al ministrului Justiţiei.

Biroul de presă al Ministerului Public informa atunci, printr-un comunicat, faptul că, prin ordonanţa 267/P/2005 din 14 iulie 2005, s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de procurorul Flavius Crâznic, constatându-se că acesta nu a comis nici o faptă prevăzută de legea penală în cazul privind afacerea Venezuela.

Ulterior, procurorii instanţei supreme i-au transmis rezoluţia de neînceperea urmăriri penale faţă de procurorul Flavius Crâznic şi de continuare a cercetărilor faţă de poliţiştii Petre Pitcovici şi Sorin Marius Bosgan.

Inspectoratul General al Poliţiei Române arăta că Direcţia Generală Antidrog a demarat o anchetă internă pentru verificarea acuzaţiilor privind presupusa dispariţie a şase kilograme de cocaină lansate la adresa unor poliţişti antidrog. Potrivit Poliţiei Române, din primele verificări a rezultat că toate activităţile în acest caz s-au realizat conform legislaţiei interne şi internaţionale, sub supravegherea şi cu autorizarea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog, acuzaţiile aduse fiind nefondate.

Dumitrescu susţinea că a adus drogurile în ţară în decembrie 2002, încărcătura fiind preluată de poliţiştii de la antidrog de pe aeroportul Otopeni. Drogurile nu au mai fost însă găsite. Câteva luni mai târziu, Dumitrescu a fost acuzat de trafic de droguri, fiind prins când încerca să introducă în ţară 5.000 de pastile de ecstasy.

În 18 iulie 2003, Dumitrescu a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, sub acuzaţiile de trafic de droguri. El a fost eliberat în mai 2005.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici