Şeful OMS, avertizare pentru întreaga lume: „Trebuie să fim mai bine pregătiţi pentru următoarea pandemie”

  • Pandemia de COVID-19 nu este prima, dar nici ultima, conform oficialului OMS.
  • Ghebreyesus susţine că statele ar trebui să investească mai multe resurse în sănătatea publică.
  • „Paza bună trece primejdia grea” doar în condiţiile în care învăţăm din pandemia actuală.
3283 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS, avertizare pentru întreaga lume: „Trebuie să fim mai bine pregătiţi pentru următoarea pandemie”

Şeful OMS: Trebuie să fim mai bine pregătiţi pentru următoarea pandemie.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a precizat luni faptul că întreaga lume ar trebui să fie mai bine pregătită în faţa următoarei pandemii, conform Reuters.
 
Prin urmare, acesta a cerut ţărilor să investească mai mult în sănătatea publică, starea de fapt demonstrând că puţine ţări au resursele necesare pentru a face faţă unei epidemii la nivel mondial. 
 
Peste 27,9 milioane de oameni din lume au fost infectaţi cu noul coronavirus. Din păcate, 888, 326 au decedat până la această dată. 
 
„Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a mai spus oficialul la Geneva, luni. „Istoria ne învaţă că focarele de infecţie şi pandemiile sunt o realitate. Dar când vom avea o nouă pandemie, trebuie să fim pregătiţi, mai pregătiţi decât am fost în faţa COVID-19”, a conchis Ghebreyesus. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici