Şeful Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat, la instituţie are loc un control al IGPF

Şeful Poliţiei de Frontieră Timiş, Cornel Iureş, a demisionat, miercuri, reprezentanţii instituţiei spunând că este vorba despre "un act unilateral", însă în cursul zilei la sediul Poliţiei de Frontieră Timiş are loc un control al IGPF care vizează activitatea managerială din anii 2009-2010.

76 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat, la instituţie are loc un control al IGPF

Şeful Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat, la instituţie are loc un control al IGPF (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Mihaela Marcoff, a declarat corespondentului MEDIAFAX că şeful acestei instituţii, Cornel Iureş, a demisionat din funcţie, ea precizând că "este un act unilateral" şi că nu poate preciza motivele.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), Fabian Bădilă, a declarat că în cursul zilei de miercuri la sediul Poliţiei de Frontieră Timiş are loc un control al "activităţii manageriale din anii 2009-2010", el precizând că va oferi alte informaţii la încheierea verificărilor.

Potrivit unor surse judiciare, alături de Cornel Iureş au demisionat alţi cinci ofiţeri de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş, între aceştia numărându-se adjunctul lui Iureş şi doi şefi de birou.

Cornel Iureş a devenit şeful Poliţiei de Frontieră Timiş în februarie 2010, el înlocuindu-l pe Dorel Andras, care a fost avansat.

În luna februarie, aproximativ 140 de vameşi şi poliţişti de frontieră au fost ridicaţi de anchetatori în urma unor descinderi care au avut loc la vămile Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş Severin) şi la locuinţele lor. În urma audierilor la DNA, au fost arestaţi 93 de poliţişti şi vameşi din Naidăş (Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici