Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Vamală Cluj acuzat de corupţie, arestat

Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, şi cetăţeanul israelian Mosche Zur, reţinuţi de DNA Cluj pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, joi, de Tribunalul Cluj, pentru 29 de zile.

47 afișări
Imaginea articolului Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Vamală Cluj acuzat de corupţie, arestat

Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Vamală Cluj acuzat de corupţie, arestat (Imagine: Shutterstock)

Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, şi cetăţeanul israelian Mosche Zur, reţinuţi de DNA Cluj pentru corupţie, au fost prezentaţi, joi după-amiază, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Tribunalul Cluj a decis, joi seara, arestarea celor doi pentru 29 de zile.

Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, a fost arestat pentru luare de mită, iar cetăţeanul israelian Mosche Zur pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată cu recurs în 24 de ore de la pronunţare.

Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat că luat mită 4.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-i determina pe subordonaţii săi să dea o amendă mai mică în urma unui control.

În acest caz, procurorii l-au reţinut şi pe Mosche Zur, cetăţean israelian, administrator la societatea Laura Model SRL, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, se arăta într-un comunicat al DNA.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în 16 martie, Mosche Zur a primit de la administratorul unei societăţi comerciale din Cluj suma de 12.000 de euro, pentru a o remite lui Alain Florin Modrea în scopul de a interveni pe lângă funcţionarii publici din subordine pentru întocmirea unui act de control favorabil.

În cursul lunii februarie 2011, echipa de control din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) îi comunicase administratorului societăţii comerciale că au fost descoperite probleme grave şi că vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale şi accesorii pentru mărfuri importate de firma sa în decursul a cinci ani.

Administratorul firmei a făcut un denunţ în acest caz, Modrea fiind prins, miercuri, în flagrant delict de procurorii anticorupţie în timp ce primea 4.000 de euro de la Mosche Zur, pentru a-i determina pe subordonaţii săi să dea o amendă în cuantum mai mic în urma controlului din luna februarie.

Procurorii anticorupţie au dispus, joi, reţinerea lui Alain Florin Modrea şi a lui Mosche Zur.

Alain Florin Modrea şi Mosche Zur au fost prezentaţi, joi după-amiază, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Alain Florin Modrea şi Mosche Zur au fost duşi din arestul Poliţiei Cluj la sediul Tribunalului, iar înainte de a intra în sala de judecată Modrea a declarat că este nevinovat.

"Sunt nevinovat, nu am luat niciun ban, voiam să împrumut nişte bani pentru nevoi personale de la un prieten de familie, iar procurorii DNA mi-au organizat acest flagrant. Arestarea mea are probabil legătură cu scandalul de la nivel naţional din vămi", a spus Modrea.

Cetăţeanul israelian nu a făcut declaraţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici