Şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Vrancea, dispărut în Siret, căutat de trei zile

Şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Poliţia Vrancea, comisarul şef Tomiţă Lazăr, dispărut, duminică, în râul Siret, după ce a salvat-o pe fiica sa luată de curenţi, este căutat în continuare de forţele de intervenţie, marţi la căutări participând trei bărci, un elicopter şi scafandri.

165 afișări
Imaginea articolului Şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Vrancea, dispărut în Siret, căutat de trei zile

Şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Vrancea, dispărut în Siret, căutat de trei zile (Foto: Andreea Balaurea / Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, căutările şefului Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Judeţene, comisarul şef Tomiţă Lazăr, dispărut, duminică, în râul Siret, nu au fost sistate de la producerea incidentului, iar marţi la operaţiune au participat zeci de persoane, fiind folosite şi trei bărci şi un elicopter, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Sunt făcute cercetări atât pe mal cât şi pe apă cu ambarcaţiunile din dotarea ISU Vrancea. Azi au fost dislocate trei bărci care au cercetat zona din locul în care a fost semnalată dispariţia duminică şi în aval. Din nou, s-a solicitat sprijin aerian, fiind a doua zi în care un elicopter al Aviaţiei Române a survolat zona pentru identificarea persoanei dispărute”, a declarant Duţă.

Ea a precizat că mai mulţi scafandri din Vrancea şi Brăila, dar şi o echipă trimisă de Poliţia Română au ajuns în zonă pentru a participa la scufundări.

”Scafandri au acţionat în zonele în care s-au format ghioluri. Au venit în sprijin şi scafandri de la Brăila, în total patru scafandri din Brăila şi Vrancea au făcut scufundări. Tot marţi, o echipă de scafandri din subordinea IGPR a fost trimisă în zonă pentru a participa la căutări. Suntem ajutaţi şi de colegii de la ISU Galaţi care monitorizează cursul râului. Căutările vor continua de pe mal şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Potrivit sursei citate, s-a solicitat şi intervenţia scafandrilor militari, însă sonarul Armatei nu funcţionează decât în mare, nu şi în ape curgătoare.

”La căutările de marţi au participat circa 70 de oameni din mai multe structuri, ajutaţi inclusiv de serviciile locale pentru situatii de urgenţă din comunele prin care trece Siretul. Am făcut şi facem tot ce ne stă în putinţă, dar se pare că misiunea ar putea fi de durată. Râul Siret are prin unele zone şi şapte metri adâncime, sunt aluviuni aduse de multă vreme pe fundul apei, vegetaţie crescută pe maluri care sunt abrupte, debitul apei e mare, curenţii foarte puternici, în plus nu e o albie regulată”, a mai spus Duţă.

Pe de altă parte, Mariana Lazăr, fiica şefului Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Tomiţă Lazăr, a postat pe facebook un mesaj în care acuză faptul că autorităţile nu au acţionat prompt pentru identificarea tatălui său.

”Nu-i posibil să-mi lase tatăl toată noaptea în Siret!!!! Nu-i posibil să se mobilizeze azi, doar cu două bărci!!!!!! Sunt disperată şi ei mi-l caută cu două bărci pe tot Siretul!!!!! Eroul meu uuuuunde eeeeştiiii tuuu singuuuurrrrrr?????? Mi se rupe inima de mila taaaaa!!! Se întunecăăăăă şi iar nu mi-l găsesccccc. În ce ţară trăim????? Unde-i primarul să-şi dea interesul pentru tatăl meu puternic şi muncitor???????”, a scris tânăra pe reţeaua de socializare.

Şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea, comisar şef Tomiţă Lazăr, a dispărut, duminică, în apele Siretului, în zona balastierei de la Bilieşti. Acesta îşi petrecea după-amiaza împreună cu familia, iar la un moment dat el şi una dintre fiice, cu care se afla în apă, au fost luaţi de curenţii puternici.

Potrivit martorilor, fata a fost salvată de către tatăl său, fiind ajutată şi de alte persoane să iasă la mal, însă poliţistul a fost luat de ape, acesta fiind văzut ulterior plutind în derivă, în acest sens fiind primite mai multe apeluri prin 112.

Comisarul şef Tomiţă Lazăr a fost unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti din IPJ Vrancea. De-a lungul carierei sale, a participat, pe lângă activităţile specifice muncii de poliţist, la numeroase competiţii sportive, de unde mereu s-a întors cu diplome şi medalii.

Surse din rândul cunoscuţilor spuneau că ofiţerul urma să fie socru mic în această vară, una dintre fiicele sale având programată nunta sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici