Senatul RESPINGE solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul Vosganian: "Sunt pregătit să-mi depun demisia de onoare"

Plenul Senatului a respins, luni, solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Varujan Vosganian. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, în plenul Senatului, după respingerea cererii privind solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva sa, că este pregătit să îşi dea demisia de onoare şi că va avea o discuţie în acest sens cu premierul.

773 afișări
Imaginea articolului Senatul RESPINGE solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul Vosganian: "Sunt pregătit să-mi depun demisia de onoare"

Varujan Vosganian (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Sunt pregătit să-mi depun demisia de onoare dacă aceasta va fi concluzia consultărilor împreună cu colegii mei din Guvern şi împreună cu prim-ministrul Victor Ponta", a afirmat Vosganian, la tribuna Senatului. 

În final, el le-a mulţumit "din inimă" colegilor săi senatori pentru respingerea solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ în cazul său.

El a spus că votul Senatului a dat un "verdict de nevinovăţie", având în vedere copleşitoarea majoritate.

Vosganian a spus că această situaţie are, totuşi, un caracter "delicat" şi că, de aceea, se va consulta cu premierul.

"Îl încredinţez, încă de pe acum, că sunt pregătit să îmi dau demisia de onoare dacă acest lucru va fi în onoarea ţării noastre. Mă pun la dispoziţia colegilor mei din Guvern, rămân în continuare solidar cu ei şi discuţia mea cu colegii mei, cu prim-ministrul va arăta care va fi concluzia acestui gest de onoare pe care îl fac în acest moment, de a fi pregătit să îmi dau demisia de onoare dacă în ce priveşte considerentele care se pot invoca privind activitatea mea sau ecourile acestei înscenări cu iz juridic ar putea să dăuneze ţării mele", a spus Varujan Vosganian.

Vosganian a arătat că este pregătit să îşi depună demisia de onoare în situaţia în care aceasta va fi concluzia consultărilor pe care le va avea cu colegii din guvern şi cu premierul.

"Mă încearcă un sentiment de emoţie şi cred că nu există după o activitate politică de aproape un sfert de veac un gest de solidaritate şi de încredere mai mare decât acesta", le-a spus, după vot, ministrul colegilor senatori.

"Încă o dată, vă mulţumesc din inimă", le-a spus el colegilor senatori.

Rezultatul oficial al votului Senatului în cazul solicitării privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Varujan Vosganian a fost anunţat în plen, fiind înregistrate 126 de voturi "împotrivă" şi 25 de voturi "pentru".

Votul a fost secret cu bile, fiind exprimate 151 de voturi.

Anterior, surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX că plenul Senatului a respins solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Varujan Vosganian, votul fiind covârşitor împotriva solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Solicitările au fost trimise Senatului şi şefului statului de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma cererii primite de la şeful DIICOT.

Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici