Şerban Huidu, audiat la Parchetul Judecătoriei Braşov în cazul accidentului

Realizatorul TV Şerban Huidu a fost audiat, vineri, la Parchetul Judecătoriei Braşov, unde a fost citat pentru a-i fi adus la cunoştinţă că a fost începută urmărirea penală împotriva sa pentru ucidere din culpă, realizatorul TV nefăcând nicio declaraţie la ieşire.

4947 afișări
Imaginea articolului Şerban Huidu, audiat la Parchetul Judecătoriei Braşov în cazul accidentului

Şerban Huidu, audiat la Parchetul Judecătoriei Braşov în cazul accidentului

Huidu a ieşit de la audieri în jurul orei 11.30 şi nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor prezenţi.

Ion Mînjină, avocatul lui Şerban Huidu, a declarat că realizatorul TV "va face declaraţii atunci când va fi momentul".

Avocatul a mai spus că Huidu a susţinut în faţa procurorilor declaraţia dată în faza actelor premergătoare începerii urmării penale, respectiv că maşina pe care o conducea a derapat.

Întrebat dacă Huidu le-a spus procurorilor ce viteză avea, avocatul a răspuns: "Nu cunoaşte".

Realizatorul TV Şerban Huidu a ajuns, vineri, în jurul orei 9.30, la Parchetul Judecătoriei Braşov, unde a fost citat pentru audieri şi pentru a-i fi adus la cunoştinţă că a fost începută urmărirea penală împotriva sa, pentru ucidere din culpă, în urma accidentului pe care l-a provocat duminică, soldat cu trei morţi.

El a venit însoţit de avocat, dar şi de fratele său, Vlad Huidu, care a şi condus maşina cu care realizatorul TV a ajuns la Parchet.

Ion Mînjină, avocatul lui Şerban Huidu, declara, joi, că realizatorului TV i s-a comunicat să aducă mai multe documente medicale care să ateste faptul că era apt pentru a conduce autovehicule, iar în prezent acesta aşteaptă documente medicale de la clinica din Viena unde Huidu a fost spitalizat în urma accidentului de schi.

"I s-a transmis să fie aduse documente medicale, iar în măsura în care le are le va prezenta. Mai trebuie să vină nişte documente şi din Austria, pe care le-am solicitat (...) Este foarte afectat de tot ce s-a întâmplat, iar asta nu trece de la o zi la alta", preciza avocatul Ioan Mânjină.

Avocatul lui Şerban Huidu declara, totodată, că realizatorul TV nu avea nicio interdicţie de a conduce de la medicii care l-au tratat în urma accidentului de schi de iarna trecută. Avocatul preciza chiar că Şerban Huidu "este în posesia unei scrisori medicale" prin care, după accidentul de schi de iarna trecută din Austria, la finalul tratamentului şi perioadei de supraveghere i se recomandă să-şi reia toate activităţile anterioare, "implicit pe aceea de a conduce".

Parchetul Judecătoriei Braşov a început, marţi, urmărirea penală faţă de realizatorul TV Şerban Huidu, pentru uciderea din culpă a trei persoane.

În dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor trei victime, stabilindu-se că moartea a fost violentă, fiind cauzată de hemoragii interne şi externe, consecutive, în principal din cauza rupturilor de organe interne.

În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. Duminică, ei se îndreptau spre Aeroportul Otopeni pentru a aştepta un client din străinătate.

Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, viteza legală fiind de 30 de kilometri la oră, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. El se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi cu bona acestora.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Judecătoriei Braşov, până în prezent în acest dosar au fost audiaţi şapte martori, care au avut declaraţii contradictorii, unii susţinând că maşina de teren condusă de Şerban Huidu a intrat în depăşire, iar alţii că a derapat şi astfel a ajuns pe contrasens. De altfel, cele două ipoteze - deraparea maşinii în condiţii de carosabil umed şi efectuarea unei depăşiri neregulamentare - sunt principalele ipoteze luate în calcul de anchetatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici