Sergiu Băhăian, trimis în judecată într-un nou dosar, pentru omor şi instigare la omor

Serviu Băhăian a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un nou dosar în care este acuzat, alături de alte 13 persoane, de înşelăciune, omor, instigare la omor calificat, fals în înscrisuri, precum şi fals privind identitatatea, fapte comise în perioada noiembrie 2006-aprilie 2007.

43 afișări
Imaginea articolului Sergiu Băhăian, trimis în judecată într-un nou dosar, pentru omor şi instigare la omor

Sergiu Băhăian, trimis în judecată într-un nou dosar, pentru omor şi instigare la omor (Imagine: Gândul)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată a lui Sergiu Băhăian, împreună cu alţi 13 inculpaţi, din care şapte în stare de arest preventiv, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune în convenţii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de plată fără acoperire, omor calificat şi instigare la omor calificat, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals privind identitatea.

Procurorii au stabilit că, în perioada noiembrie 2006 - aprilie 2007, Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac au iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alte persoane, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

"Folosindu-se de nume nereale şi calitatea de reprezentanţi ai SC «Absolut Uiprix» SRL Bucureşti şi SC «Gimatex» SRL., inculpaţii au indus în eroare 67 de societăţi comerciale, cu ocazia încheierii unor contracte de achiziţii mărfuri, prin emiterea unor instrumente de plată fără a exista provizia necesară efectuării plăţii. Mărfurile erau preluate de către membrii grupării, depozitate în locuri special amenajate şi ulterior înstrăinate, inculpaţii obţinând astfel importante sume de bani. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor este de 5.498.692 lei", se arată într-un comunicat de miercuri al DIICOT.

Procurorii au reţinut şi faptul că inculpaţii Valentin Şlepac şi Nicolae Mîrşu, instigaţi de Băhăian, l-au ucis pe Lucian Cernat aruncându-l în Dunăre de pe podul rutier care traversează braţul Dunărea Veche, după ce l-au obligat să bea alcool, ajungând astfel în imposibilitate de a se apăra.

Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Ialomiţa.

Într-un alt dosar, la începutul lunii iulie, procurori DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa l-au trimis în judecată pe Sergiu Băhăian pentru constituirea unui grup infracţional organizat în scopul de a induce în eroare mai multe firme cu ocazia încheierii unor contracte de leasing, prejudiciul fiind de 2,7 milioane de lei, precum şi pentru instigare la uciderea a trei persoane.

Alături de Băhăian, în dosarul de la Constanţa au fost trimişi în judecată Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş, Edward-Marian Mărculescu, Dan-Liviu Iovan şi George-Florian Oprea, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, omor şi instigare la omor deosebit de grav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici