Sfântu Gheorghe: Instanţa respinge acţiunea prin care a fost atacată decizia de aprobare a steagului

Tribunalul Covasna a respins acţiunea fostului prefect al judeţului Codrin Munteanu, care atacase în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Sfântu Gheorghe, prin care a fost aprobat steagul municipiului.

197 afișări
Imaginea articolului Sfântu Gheorghe: Instanţa respinge acţiunea prin care a fost atacată decizia de aprobare a steagului

Sfântu Gheorghe: Instanţa respinge acţiunea prin care a fost atacată decizia de aprobare a steagului (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Tribunalul Covasna a respins, recent, acţiunea fostului prefect de Covasna Codrin Munteanu, care atacase în contencios administrativ hotărârea prin care a fost aprobat steagul oraşului.

Antal a afirmat că, după Consiliul Judeţean Covasna, acum şi Primăria Sfântu Gheorghe a câştigat, pe fond, procesul cu Prefectura în acest caz, privind steagul oraşului.

"Prefectura susţinea că o unitate administrativ-teritorială nu poate să aibă un steag propriu şi asta în timp ce preşedintele Camerei Deputaţilor declara că se doreşte arborarea drapelelor judeţelor la Parlament", a afirmat Antal.

Tribunalul Covasna a respins, în noiembrie 2012, acţiunea prefectului Codrin Munteanu, care atacase în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean prin care a fost aprobat steagul judeţului, şeful CJ Covasna, Tamas Sandor, declarând că prefectul nu face altceva decât să "caute nod în papură".

Fostul prefect de Covasna Codrin Munteanu declara, în iunie, că a atacat în contencios hotărârile Consiliului Judeţean Covasna şi Consiliului Local Covasna prin care au fost aprobate steagul judeţului, respectiv cel al oraşului Covasna, pe motiv că singurul simbol al unităţii administrativ-teritoriale care poate fi aprobat este stema.

"Singurul simbol care poate fi aprobat legal, potrivit prevederilor legale în vigoare, şi prevăzut ca atare ca simbol al unităţii administrativ-teritoriale este stema. Nu există în legislaţia românească conceptul de steag al unităţii administrativ-teritoriale", spunea Munteanu.

El preciza că simbolurile unor unităţi administrativ-teritoriale nu sunt nici româneşti, nici maghiare, nici săseşti sau secuieşti, ci ale tuturor locuitorilor unităţii respective.

"Deci discuţia este pur şi simplu dusă forţat în zona etnică, un simbol al unui judeţ este al tuturor locuitorilor", spunea reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Consiliul Local a aprobat, în 2009, stema şi drapelul municipiului Sfântu Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici