Sibiu: Două stânci care riscau să cadă peste 2 case şi peste un drum spre Transalpina, înlăturate - FOTO

Două stânci care riscau să cadă peste două case şi peste drumul judeţean care urcă spre Transalpina au fost înlăturate, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unei intervenţii de şase ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

256 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Două stânci care riscau să cadă peste 2 case şi peste un drum spre Transalpina, înlăturate - FOTO

Sibiu: Două stânci care riscau să cadă peste 2 case şi peste un drum spre Transalpina, înlăturate - FOTO

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Bianca Săbău, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că pericolul a fost înlăturat după şase ore de intervenţie, neînregistrându-se victime.

"Misiunea a fost coordonată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, a durat peste şase ore şi s-a finalizat fără victime sau fără pagube materiale. Situaţia de urgenţă a apărut în localitatea Tilişca în data de 2 august, iar în urma evaluării la faţa locului s-a constatat că două blocuri de stâncă riscau să se desprindă şi să cadă, punând în pericol viaţa trecătorilor, dar şi două gospodării situate în imediata apropiere”, a spus Bianca Săbău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, pentru îndepărtarea celor două stânci au fost angrenate 12 instituţii din Sibiu şi peste 50 de persoane, intervenţia fiind sprijinită cu o macara de mare tonaj.

Miercuri, două gospodării din Tilişca au fost evacuate, iar traficul a fost restricţionat pe Drumul Judeţean 106 E – Transalpina, după ce o stâncă risca să se desprindă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici