Sibiu: Explozie într-un bloc de locuinţe, toţi locatarii fiind evacuaţi. Probleme la instalaţiile de gaz din unele apartamente, găsite de specialişti

O explozie s-a produs, duminică după-amiază, într-un bloc de locuinţe din municipiul Sibiu, nefiind anunţate victime, însă din motive de siguranţă toţi locatarii au fost evacuaţi.

1849 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Explozie într-un bloc de locuinţe, toţi locatarii fiind evacuaţi. Probleme la instalaţiile de gaz din unele apartamente, găsite de specialişti

Sibiu: Explozie într-un bloc de locuinţe, toţi locatarii fiind evacuaţi. Nu s-au înregistrat victime (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

UPDATE Probleme la instalaţiile de gaz din unele apartamente, găsite de specialişti după explozie

Echipele care anchetează cauzele exploziei produse, duminică după-amiază, într-un bloc de locuinţe din municipiul Sibiu au descoperit probleme la instalaţiile interioare de gaz din mai multe apartamente, furnizarea gazului fiind sistată, însă structura de rezistenţă a clădirii nu a fost afectată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică seară, de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, aproximativ 30 de persoane au fost evacuate în urma deflagraţiei care s-a produs într-un bloc de locuinţe de pe strada Hipodromului.

Echipajele medicale prezente la faţa locului au evaluat toate persoanele şi au constatat că niciuna nu necesită îngrijiri medicale.

Apartamentele au fost verificate de către echipele de intervenţie ale E. ON Gaz.

"Echipajele companiei de distribuţie a gazelor naturale au verificat toate apartamentele din blocul afectat şi au constatat mai multe probleme la instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale. Din motive de siguranţă, alimentarea cu gaze naturale a rămas în continuare oprită în aceste cazuri, contoarele de gaze fiind sigilate. Urmează ca fiecare din locatarii în cauză să efectueze revizia instalaţiilor interioare de gaze naturale prin intermediul unor firme autorizate de către ANRE. În urma analizării situaţiei de către specialişti, s-a constatat că structura de rezistenţă a clădirii nu a fost afectată”, se arată în comunicat.

În aceste condiţii, a fost permis accesul tuturor locatarilor în locuinţe, iar persoanei din apartamentul afectat i-a fost asigurat, din partea Primăriei Municipiului Sibiu, un spaţiu de cazare provizoriu în Căminul pentru persoane vârstnice, situat pe strada George Cojbuc, din municipiul Sibiu. Locatarul a refuzat însă, în scris, cazarea în spaţiul alocat.

Potrivit comunicatului citat, cauza producerii deflagraţiei urmează a fi stabilită după finalizarea tuturor cercetărilor de către instituţiile abilitate.

În urma exploziei, au fost afectate un apartament şi cinci autoturisme parcate în apropierea blocului respectiv.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că o deflagraţie s-a produs într-un bloc de locuinţe de pe strada Hipodromului din municipiul Sibiu.

"Din primele informaţii nu există victime. Explozia s-a produs pe balconul unui apartament, acesta fiind singurul afectat, din informaţiile care există până în prezent", a declarat Bianca Săbău.

Potrivit acesteia, deocamdată nu se cunoaşte cauza deflagraţiei sau împrejurările care au condus la acest eveniment, în cauză fiind făcute cercetări.

Bianca Săbău a precizat că, din motive de siguranţă, toţi locatarii blocului au fost evacuaţi, iar zona afectată a fost balizată de către echipele de intervenţie, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje de pompieri, SMURD şi de Poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici