Sibiu: O bară metalică a unei porţi de fotbal a căzut peste un copil, în curtea şcolii

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu şi Poliţia au deschis, luni, anchete în cazul unui elev în vârstă de nouă ani care a ajuns la spital cu nasul rupt după ce o bară metalică de la poarta de fotbal din curtea Şcolii Generale din localitatea Boian a căzut peste el.

87 afișări
Imaginea articolului Sibiu: O bară metalică a unei porţi de fotbal a căzut peste un copil, în curtea şcolii

Sibiu: O bară metalică a unei porţi de fotbal a căzut peste un copil, în curtea şcolii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Mama unui elev de nouă ani din localitatea sibiană Boian susţine că, vineri, fiul său se juca la poarta de fotbal din curtea şcolii, când o bară a căzut şi l-a lovit în faţă.

"Era în pauză, se juca şi a sunat să meargă înăuntru la ore. El se legăna pe bara aia şi nu a apucat decât să se ducă o dată în faţă şi o dată în spate şi bara a căzut peste el. Când am ajuns la şcoală era întins în cancelarie, pe nişte scaune, plin de sânge. Avea dinţii zdrobiţi", a declarat luni Adina Stoica, mama copilului rănit.

Copilul are nasul rupt şi a fost transportat, iniţial, la Spitalul din Mediaş şi apoi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

"A fost adus, de la Spitalul Mediaş, un pacient în vârstă de nouă ani, din localitatea Boian, care a suferit un traumatism cranio-maxilo-facial prin lovire accidentală. Copilul avea o fractură de oase nazale, a primit îngrijiri medicale, iar în cursul zilei de mâine (marţi - n.r) va fi supus unei intervenţii chirurgicale. În prezent, el este internat în cadrul Compartimentului Buco-Maxilo-Facial, iar starea sa este bună", a declarat Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Cazul a intrat atât în atenţia poliţiştilor, care vor stabili cum s-a produs incidentul şi cine este vinovat, cât şi a Inspectoratului Şcolar Sibiu.

Inspectorul şcolar general, Constantin Gorun, a declarat că au fost audiaţi învăţătorii care se aflau în şcoală la ora producerii accidentului, dar, din primele cercetări, vina ar putea fi exclusiv a copilului, care s-a agăţat de bara metalică.

Întrucât porţile de fotbal din curţile şcolilor sunt vechi de zeci de ani, Inspectoratul Şcolar Sibiu a anunţat că va trimite o adresă către toate unităţile de învăţământ din judeţ pentru a fi verificate porţile, astfel încât să fie prevenite accidentele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici