Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns în Bucureşti şi a fost depus la Palatul Regal

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a fost depus în Sala Tronului din Palatul Regal din Bucureşti, unde va rămâne până sâmbătă, când va fi dus la Curtea de Argeş pentru înmormântare, zeci de oameni aşteptând în faţa clădirii.

4398 afișări
Imaginea articolului Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns în Bucureşti şi a fost depus la Palatul Regal

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns în Bucureşti şi a fost depus la Palatul Regal

La sosirea în Bucureşti, a avut loc un scurt ceremonial militar şi religios, în prezenţa Principesei Moştenitoare Margareta şi a Familiei Regale. La eveniment, care a avut caracter privat, au luat parte ierarhi ai Bisericii Catolice şi Bisericii Ortodoxe.

Joi, 11 august, şi vineri, 12 august, de la ora 8 la ora 22, toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal, intrarea fiind liberă, iar accesul presei permis.

Atât preşedintele Klaus Iohannis cât şi premierul Dacian Cioloş au venit, miercuri, la Castelul Peleş din Sinaia, pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana. Cei doi au depus coroane de flori şi au aprins lumânări.

Şeful statului a scris miercuri în cartea de consoleanţe deschisă la Castelul Peleş că exemplul de comportament personal şi loialitate o aşază pe Regina Ana între simbolurile României contemporane.

"Compasiunea şi regretul meu profund pentru dispariţia majestăţii sale Regina Ana a României. Simplitatea şi căldura umană a Reginei Ana, precum şi exemplul personal de comportament şi loialitate o aşază între simbolurile României contemporane. În aceste momente de adâncă tristeţe, transmit condoleanţele mele întregii familii regale. Dumnezeu s-o odihnească în pace!", a fost mesajul preşedintelui în cartea de condoleanţe.

Regele Mihai I participă la înmormântarea Reginei Ana şi a anunţat că va rămâne pe perioada funeraliilor regale în reşedinţa din Elveţia, alături de prieteni şi apropiaţi, de angajaţi ai Casei Majestăţii Sale şi de două maici ortodoxe detaşate la reşedinţă.

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia regelui Mihai, a decedat luni, 1 august, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Ultimele funeralii regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici