Simularea Bacalaureatului în Capitală: La clasa a XII -a, la Limba Română, promovare de 74%

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a transmis rezultatele din Capitală la simularea examenului de Bacalaureat, urmând ca Ministerul Educaţiei să publice vineri seară rezultatele naţionale. La Limba Română, procentul de promovare pentru elevii claselor a XII-a a fost de peste 74%.

251 afișări
Imaginea articolului Simularea Bacalaureatului în Capitală: La clasa a XII -a, la Limba Română, promovare de 74%

Simularea Bacalaureatului în Capitală: La clasa a XII -a, la Limba Română, promovare de 74%

Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Bucureşti, la Limba şi Literatura Română, la clasa XI-a, din totalul de 14.423 de elevi, la examen au participat 13.232 şi 9.063 au obţinut note peste 5, procentul de promovare fiind de 68,49%.

În ceea ce priveşte clasa a XII -a, din totalul de 13.931 de elevi, au participat 13.098 şi 9.779 au obţinut note peste 5 la Limba şi literatura română, iar procentul de promovare este de 74,13%. În privinţa probei obligatorii a profilului, la clasa a XI -a procentul de promovare a fost de 49,04%, iar la clasa a XII-a procentul de promovare a fost de 61,40%.

Ministerul Educaţiei va publica, vineri, rezultatele la simularea la examenul de Bacalaureat, probe ce au fost susţinute de aproximativ 300.000 de elevi din ţară. Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depuse de elevi sau de părinţii acestora.

Simularea s-a adresat elevilor înscrişi în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă la începutul anului şcolar 2018-2019, dar a implicat şi participarea elevilor claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/frecvenţă redusă, învăţământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici