Sindicatele discută azi cu Vlădescu măsurile din scrisoarea către FMI

Liderii confederaţiilor sindicale se întâlnesc azi cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru a discuta despre măsurile cuprinse în scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional (FMI).

41 afișări
Imaginea articolului Sindicatele discută azi cu Vlădescu măsurile din scrisoarea către FMI

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ministrul Finanţelor i-a invitat astăzi, la ora 14.00, pe liderii sindicali la discuţii pentru a analiza măsurile care vor fi cuprinse în scrisoarea către FMI.

Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, spunea miercuri că se aşteaptă să fie chemat la Guvern, atât el, cât şi ceilalţi lideri sindicali, însă deocamdată nu i-a invitat nimeni oficial.

"Avem semnale că s-ar fi discutat în Guvern să ne cheme la o întâlnire după şedinţă, dar nu m-a sunat nimeni în acest sens, nu am primit nicio invitaţie oficială", declara Petcu, pentru MEDIAFAX.

Premierul Emil Boc a anunţat, în şedinţa de miercuri a Cabinetului, că Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

El a precizat că Guvernul va elabora un proiect de lege privind reducerea deficitului bugetar şi relansarea economiei, care va fi discutat mai întâi în Coaliţie şi ulterior aprobat de Executiv, în vederea asumării răspunderii pe baza unui calendar al procedurilor "aplicabil din iunie".

Liderii PNL şi PSD au anunţat că o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pentru măsurile convenite cu FMI va fi urmată, probabil, de o moţiune de cenzură.

Sindicaliştii au ameninţat la mitingul de miercuri că pe 31 mai intră în grevă şi se vor aduna din nou în Piaţa Victoriei, pe care nu o vor mai părăsi dacă guvernanţii nu înţeleg semnalul dat de ei şi nu-şi dau demisia.

Sindicatele propun ca măsuri alternative pentru economie la bugetul statului impozitarea diferenţiată, lărgirea bazei de impozitare pentru persoanele fizice autorizate (PFA) şi pentru cei care câştigă venituri exclusiv din drepturi de autor, îngheţarea, şi nu diminuarea pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici