Sindicatul poliţiştilor din Dolj cere demisia de onoare a comisarului şef de poliţie Mihai Stoian

Sindicatul poliţiştilor din Dolj cere demisia de onoare a comisarului şef de poliţie Mihai Stoian, reclamat de subordonata sa Lidia Popescu, de la Serviciul de Ordine Publică al Poliţiei Dolj, iar reprezentanţii poliţiştilor doljeni aduc acuze grave Corpului de Control al IGPR şi cer noi verificări.

984 afișări
Imaginea articolului Sindicatul poliţiştilor din Dolj cere demisia de onoare a comisarului şef de poliţie Mihai Stoian

Sindicatul poliţiştilor din Dolj cere demisia de onoare a comisarului şef de poliţie Mihai Stoian (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Preşedintele şi vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor din Dolj au făcut publice, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, toate documentele înaintate Ministerului de Interne prin care cereau verificarea comportamentului comisarului şef Mihai Stoian, şef al Serviciului de Ordine Publică Craiova.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din Dolj, Elvis Măceşanu, a declarat că a depus mai multe sesizări scrise la Corpul de Control al IGPR, care conţineau plângeri ale unor poliţişti din cadrul Serivciului de Ordine Publică, iar unele au stat în sertar luni în şir, fără a fi soluţionate.

"Au venit, s-au plimbat pe aici, ba chiar unul dintre ei a fost interesat de ce relaţii am eu cu doamna care face aceste sesizări. Au venit, de fapt, să cerceteze poliţiştii care făcuseră sesizări, nicidecum nu i-au interesat aspectele sesizate de sindicatul nostru. Au venit pe 17 noiembrie 2011, în condiţiile în care noi am făcut prima sesizare pe 9 mai 2011", a declarat Elvis Măceşanu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din Dolj.

Preşedintele sindicatului afirmă că a înaintat mai multe documente Corpului de Control al IGPR, sub semnătură, răspunsul verificărilor fiind că cele semnalate de sindicat nu se confirmă.

Vicepreşedintele sindicatului a dat citire unor declaraţii scrise de poliţişti din subordinea lui Mihai Stoian, printre care şi a poliţistei Lidia Popescu:. "«Am formulat un raport către comanda IPJ Dolj, dată de la care lucrurile au degenerat, modul de comportare a şefului Serviciului de Ordine Publică fiind unul de tracasare şi răzbunare, acesta afirmând, în repetate rânduri şi în anumite contexte, că mă va termina atât pe mine, cât şi persoana care mă susţine, respectiv Niolescu Constantin»" a declarat Ioan Ciciu, vicepreşedinte Sindicatul Poliţiştilor din Dolj, citind din declaraţiile scrise ale unor poliţişti.

Acesta a continuat cu declaraţia Lidiei Popescu: "«Isteria acestuia a atins punctul culminant în timpul lunilor iunie - iulie, când am fost agresată fizic şi verbal pe holul etajului trei al sediului Poliţiei în prezenţa mai multor poliţişti, ameninţându-mă să plec de la serviciu împreună cu persoana care m-a adus, în mintea acestuia fiind domnul inspector şef, acuzându-l că intenţionat m-a infiltrat în colectiv». Este semnat şi datat acest raport al doamnei Popescu", a mai spus Ioan Ciciu.

Liderii sindicatului din Dolj consideră că s-au făcut presiuni la adresa poliţistei, care iniţial a declarat că a fost agresată fizic şi verbal, iar în cursul zilei de miercuri, într-o conferinţă, şi-a schimbat declaraţia.

"Dacă la nivelul unui comisar şef, nivel unu, se fac asemenea presiuni, vă daţi seama ce presiuni se pot face asupra unui agent", a spus Elvis Măceaşanu.

"Noi îi cerem demisia de onoare (n.r.- a lui Mihai Stoian), ca să încheiem acest subiect. Să îşi dea demisia de onoare, dacă încă mai are onoare şi să ne lase" a declarat Elvis Măceşanu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dolj.

Totodată, acesta a cerut "demascarea" celor care îl susţin pe comisarul şef. "Problema nu este la nivelul IPJ Dolj. Nu a fost niciodată şi nici nu va fi. Şi dorim să aflăm şi noi cine îl protejează pe acest comisar şef Stoian", a mai spus Elvis Măceşanu.

Poliţista din Dolj care şi-a reclamat şeful şi despre care liderul sindical al poliţiştilor susţinea că acesta ar fi agresat-o afirmă că între ea şi superiorul său au existat doar "şicane profesionale" şi că acesta nu a lovit-o niciodată.

Comisarul-şef Lidia Popescu de la Serviciul de Ordine Publică al Poliţiei Dolj a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că între ea şi şeful său, Mihai Stoian, au existat doar "şicane profesionale".

Ea a susţinut că ceea ce a prezentat sindicatul a fost "exagerat".

La rândul său, purtătorul de cuvânt Poliţiei Judeţene Dolj, Adrian Căpraru, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că în 17 noiembrie 2011 Lidia Popescu a depus o plângere în care sesiza "mai multe aspecte de comportament nepotrivit" din partea superiorului său, Mihai Stoian.

El a mai spus că de-a lungul anilor au existat mai multe controale care l-au vizat pe comisarul-şef Mihai Stoian, însă acesta a fost sancţionat o singură dată, în 2001, când nu şi-a respectat atribuţiile de serviciu.

Căpraru a precizat că în 2001 Stoian a fost retrogradat, iar patru ani mai târziu el a fost promovat în funcţia de şef al Serviciului Ordine Publică.

În cursul zilei de miercuri, comisarul-şef Mihai Stoian a fost chemat la discuţii cu conducerea Poliţiei Judeţene, unde a declarat că este nevinovat şi că este dispus să se pună la dispoziţia organelor de cercetare pentru că nu are nimic de ascuns, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dolj.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Dolj, Elvis Măceşeanu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că la sindicat a primit sesizări de la mai multe angajate din Poliţia Dolj care ar fi fost agresate de către şefi, iar una dintre ele ar fi depus plângeri de trei ori împotriva unui comisar-şef, dar niciodată acesta nu a fost sancţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici