Sisteme high-tech împotriva celor care apasă prea mult pedala de acceleraţie. Praguri de sol inteligente care îi zguduie pe vitezomani, instalate într-un municipiu

Praguri de sol inteligente care îi zguduie pe şoferii ce conduc cu viteză prea mare sunt cumpărate la Cluj-Napoca. Pragul de sol inteligent are un cost estimativ de 350.000 de lei.

1326 afișări
Imaginea articolului Sisteme high-tech împotriva celor care apasă prea mult pedala de acceleraţie. Praguri de sol inteligente care îi zguduie pe vitezomani, instalate într-un municipiu

Sisteme high-tech împotriva celor care apasă prea mult pedala de acceleraţie. Praguri de sol inteligente care îi zguduie pe vitezomani, instalate într-un municipiu

Primarul Emil Boc a declarat, sâmbătă, presei, că sunt analizate cinci străzi intens circulate şi cu pericol de accidente pentru cei din Cluj-Napoca, urmând să fie aleasă una pentru montarea noului tip de prag.

Potrivit lui Boc, autorităţile s-au gândit cum să reducă numărul accidentelor în Cluj-Napoca şi au decis să cumpere praguri de sol inteligente care detectează din timp maşinile conduse cu viteză.

„Se activează prin senzori, punând o barieră care îi atenţionează pe şoferi, îi zguduie puţin la trecerea peste această barieră”, a spus Boc.

Primarul vrea să dea două semnale: că autorităţile sunt interesate de viaţile clujenilor şi că îşi propun să folosească toate avantajele noilor tehnologii smart şi în acest domeniu.

„Este o premieră în România şi sunt chiar puţine oraşe în Europa care dispun de astfel de praguri. Avem cinci străzi intens circulate, cu pericole pentru cetăţeni, care sunt analizate, din care vom alege una pentru montarea primului prag de sol inteligent, şi suntem acum în procedura de achiziţie. Bineînţeles, ulterior, vom amplasa şi alte praguri inteligente, pe alte străzi, bazându-ne pe evoluţia tehnologiei de ultimă generaţie”, a spus Boc.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că pragul de sol inteligent are un cost estimativ de 350.000 de lei şi va avea o unitate de detecţie a vitezei maşinilor, un sistem de comandă şi control, dar şi o parte mobilă care se ridică puţin de la sol în cazul în care viteza legală este depăşită.

„S-a lansat pe portalul de achiziţii publice anunţul de achiziţie prin licitaţie a unui prag de sol inteligent, iar ofertele se pot depune până în data de 23 decembrie 2019. Vrem să instalăm primul prag anul viitor”, au spus reprezentanţii municipalităţii clujene

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici