Video Situaţie incredibilă la Timişoara: Bebeluşi retestaţi şi mămici confirmate cu Covid 19 lăsate să plece acasă

Dr. Olimpia Oprea spune că cei 10 bebeluşi diagnosticaţi iniţial cu Covid 19 vor fi retestaţi şi că starea lor este bună. Bebeluşii care se află acum acasă ar avea rezultate fals pozitive pentru că rezultatele testelor făcute în cazul lor au venit cu întârziere.

5859 afișări

Dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Timişoara spune că cei de la DSP au decis ca mămicile să fie externate înainte de rezultatele testelor. 4 mămici confirmate cu Covid 19 au ajuns deja  acasă, la familiile lor

Dr. Olimpia Oprea afirmă că este greu de crezut că cei 10 bebeluşi din maternitate au făcut infecţia cu Covid 19 pentru că mamele lor au rezultatul testelor negative.

„Avem un singur copilaş în maternitate, la care s-a refăcut testarea, şi aşteptăm rezultatul. Ceilalţi copilaşi care sunt acasă, când au plecat din spital erau în stare bună, se face retestarea de către Direcţia de Sănătate Publică, noi considerăm că sunt rezultate fals pozitive, Doamne ajută să fe aşa, pentru că mamele lor sunt negative

Sunt bebeluşi care s-au născut pe 31, deci era imposibil să fie rezultate pozitive în 1, când s-a recoltat”, crede dr. Olimpia Oprea.

 

Cum s-a ajuns ca testele în cazul bebeluşilor să fie refăcute?

Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă a cerut ca mamele să nu fie externate înainte de rezultatul testelor, însă cei de la DSP ar fi dat prioritate analizelor provenite din Hunedoara, întârziind astfel rezultatul testelor pentru cei 10 bebeluşi. Este unul dintre motivele pentru care sunt şanse ca aceste teste să fie fals pozitive. Am solicitat un punct de vedere de la DSP Timişoara, însă responsabilii de acolo nu ni l-au oferit oferit până la difuzarea acestui material.

„În momentul în care am văzut că sunt rezultate pozitive am hotărât să nu mai facem internări, am luat legătura cu un spital privat, cu acordul lor am dirijat internările la alt spital şi am vrut să nu facem externări până când nu primim rezultatele testelor, conducerea direcţiei de sănătate ne-a acuzat de insubordonare, şi au hotărât să reluăm activitatea şi să externăm mămicile, deja au plecat 4 mămici

Aşa se face că cele 4 mame confirmate pozitiv despre care vorbeşte dr. Oprea au ajuns acasă, la familiile lor, existând pericolul transmiterii mai departe a infecţiei. În acest moment cei zece bebeluşi ale căror rezultate au ieşit iniţial pozitive sunt acasă, iar medicii aşteaptă rezultatele testelor refăcute în cazul lor”, mai spune dr. Olimpia Oprea. 

Potrivit DSP Timiş, la secţiile de obsterică ginecologie şi neonatologie ale Spitalului Clinic de Urgenă Timişoara au fost confirmate 25 de cazuri de Covid 19: sunt pozitive 13 cadre medicale, 11 lehuze şi 1 gravidă. Ministrul Sănătăţii verifică situaţia de la DSP Timiş.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici