Slujbă de canonizare la Vatican: Mama Antula, prima femeie sfântă a Argentinei

Papa Francisc va oficia duminică o slujbă de canonizare, astfel că Mama Antula va deveni prima femeie sfântă din Argentina, un eveniment la care va participa şi fostul său critic, preşedintele argentinian Javier Milei, scrie Rueters.

816 afișări
Imaginea articolului Slujbă de canonizare la Vatican: Mama Antula, prima femeie sfântă a Argentinei

Slujbă de canonizare la Vatican: Mama Antula, prima femeie sfântă a Argentinei

Papa Francisc urmează să conducă o slujbă de canonizare a Mariei Antonia de Paz y Figueroa, cunoscută sub numele de „Mama Antula”, o femeie din secolul al XVIII-lea care a renunţat la bogăţiile familiei sale pentru a se concentra pe caritate şi pe exerciţiile spirituale ale iezuiţilor.

Ea a promovat exerciţiile spirituale - un amestec de rugăciuni şi meditaţii - mergând mii de kilometri desculţă, implicând bogaţi şi săraci, în ciuda faptului că iezuiţii fuseseră la acea vreme alungaţi din America Latină.

Papa Francisc a descris-o vineri, în cadrul unei întâlniri cu pelerini din Argentina, ca fiind „un dar pentru poporul argentinian şi, de asemenea, pentru întreaga Biserică”, lăudând dedicarea ei faţă de cei săraci.

Liderul argentinian Javier Milei, care l-a criticat dur pe Papă în trecut, va participa la slujba din Bazilica Sfântul Petru şi urmează să aibă o audienţă privată cu Papa Francisc, luni. De asemenea, Javier Milei se va întâlni cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi cu premierul Giorgia Meloni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici