Şofer român, condamnat la închisoare în Ungaria pentru un accident provocat în 2011

Un şofer român care a provocat, în octombrie 2011, un accident soldat cu 14 morţi, în Ungaria, a fost condamnat miercuri la şapte ani de închisoare de o instanţă din Szeged.

208 afișări
Imaginea articolului Şofer român, condamnat la închisoare în Ungaria pentru un accident provocat în 2011

Şofer român, condamnat la închisoare în Ungaria pentru un accident provocat în 2011 (Imagine: Shutterstock)

Paisprezece cetăţeni români, inclusiv o fetiţă de şase ani, un băieţel de opt ani şi patru femei, au murit în accidentul petrecut pe autostrada M43 (sudul Ungariei) pe 30 octombrie 2011.

Şoferul în vârstă de 31 de ani, având domiciliul în Arad, nu va avea voie să conducă timp de şapte ani şi nu va avea dreptul să intre pe teritoriul Ungariei timp de cinci ani după ispăşirea pedepsei.

Şoferul, rănit în accident, a fost prezent în sala instanţei din Szeged în cârje.

Pe 30 octombrie 2011, românul se afla la volanul unui autotren care transporta lemn din Arad către Germania. Pe o autostradă din Ungaria, TIR-ul a derapat de pe banda sa de mers într-o curbă, a rupt bara care desparte cele două sensuri de mers, s-a răsturnat şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul care venea din sens opus, înmatriculat tot în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici