Video Şoferi sub influenţa drogurilor, un fenomen din ce mai întâlnit: Zeci de persoane au fost depistate de poliţişti, de la începutul anului

Brigada Rutieră de Poliţie Rutieră anunţă că de la începutul anului până în prezent au fost depistaţi 34 de şoferi care se aflau sub influenţa drogurilor, trei dintre aceştia fiind prinşi de poliţişti în cursul nopţii trecute.

430 afișări

Trei şoferi sunt cercetaţi penal după ce, noaptea trecută, în urma unei acţiuni a poliţiştilor rutieri au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice sau au substanţelor psihoactive. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce.

"În jurul orei 00.50, un bărbat în vârstă de 21 de ani a condus un autovehicul în zona Pieţei Alba Iulia, sector 3, fiind sub influenţa substanţelor psihoactive. În jurul orei 03.00, un bărbat în vârstă de 30 de ani a condus un autovehicul pe Bd. Ion Mihalache, sector 1, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool test, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat şi cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de 2 substanţe. În jurul orei 08.00, un cetăţean străin a condus un autovehicul pe Str. Doamnei, sector 3, fiind sub influenta substanţelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de 4 substanţe. Acesta a fost condus la INML pentru recoltarea de probe biologice. De asemenea, în urma efectuării controlului autoturismului au fost găsite 1 gram de substanţe vegetale, mai multe pastile de diferite mărimi şi culori, 3 fiole de substanţe injectabile şi un aparat pentru confecţionat ţigări", transmite Brigada Rutieră a Capitalei.

Poliţiştii atrag atenţia că consumul de substanţe psihoactive influenţează comportamentul şoferilor, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceştia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mişcări si nemaiputând evita obstacolele apărute in cale.

"Pe raza municipiului Bucureşti, de la inceputul anului până în prezent, au fost depistaţi 34 conducători auto ce se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive în timp ce conduceau vehicule pe drumurile publice.Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influenţa substanţelor psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă, conform art. 336, alin.2, Cod Penal. De asemenea, se retine permisul de conducere în vederea exercitării dreptului de a conduce, până la soluţionarea dosarului penal", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici