Şoferii de microbuze au pichetat Primăria Galaţi solicitând prelungirea licenţelor de transport

Aproximativ o sută de şoferi de microbuze private care asigură transportul public de persoane în municipiul Galaţi au pichetat, luni, sediul Primăriei şi au anunţat că nu se mai întorc pe trasee dacă nu li se vor prelungi licenţele de transport, după data de 9 mai, pentru o perioadă de doi ani.

323 afișări
Imaginea articolului Şoferii de microbuze au pichetat Primăria Galaţi solicitând prelungirea licenţelor de transport

Şoferii de microbuze au pichetat Primăria Galaţi solicitând prelungirea licenţelor de transport (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Cei aproximativ o sută de şoferi de maxi-taxi s-au adunat, luni, în faţa sediului Primăriei Galaţi, după ce de la primele ore ale dimineţii au refuzat să mai iasă pe trasee, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii şoferilor şi operatorilor privaţi care asigură transportul public de persoane în municipiul Galaţi au dorit să discute cu primarul Marius Stan despre solicitarea lor de a li se prelungi contractele de transport după data de 9 mai, pentru o perioadă de doi ani, însă au avut o întrevedere doar cu cei doi viceprimari ai oraşului, Radu Cosca şi Florin Popa, în urma căreia nu au primit răspunsurile aşteptate.

Prim-vicepreşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Silviu Cârlan, a spus, la finalul întrevederilor, că nu s-a ajuns la un consens cu cei doi viceprimari care le-au spus şoferilor că nu se pot prelungi contractele de transport ale operatorilor privaţi deoarece Curtea de Conturi a transmis Primăriei că legea nu permite încheierea unui act adiţional la aceste contracte.

Totuşi, într-un comunicat de presă transmis de Biroul de Presă al Primăriei Galaţi se arată că viceprimarii Radu Cosca şi Florin Popa le-au transmis reprezentanţilor transportatorilor privaţi că o decizie în acest sens nu poate fi luată decât de Consiliul Local Galaţi şi că vor prezenta aleşilor locali solicitările lor.

Potrivit sursei citate, Consiliul Local Galaţi se va întruni în şedinţă pe comisii marţi, iar în plen, joi.

Reprezentantul operatorilor privaţi, Silviu Cârlan, a spus că şoferii vor continua acţiunea de protest începută luni dimineaţă şi nu vor ieşi pe trasee nici în perioada următoare, dacă Primăria nu va da curs solicitării de prelungire a contractelor pentru o perioadă de doi ani. În plus, marţi dimineaţă, şoferii intenţionează să picheteze din nou sediul Primăriei, în speranţa că vor putea să discute direct cu primarul Marius Stan.

Şoferii de pe microbuzele aparţinând operatorilor privaţi care asigură transportul public de persoane în Galaţi au refuzat să mai iasă luni dimineaţă pe trasee, nemulţumiţi că după data de 9 mai acestor societăţi le expiră contractele avute cu Primăria şi, implicit, nu vor mai putea circula pe străzile din municipiu în condiţiile în care ar fi primit asigurări din partea reprezentanţilor municipalităţii că aceste contracte vor fi prelungite cu încă doi ani, în replică viceprimarul Radu Cosca susţinând că nu s-a găsit o formulă legală care să permită acest lucru.

Pe străzile muncipiului Galaţi circulă în mod obişnuit 180 de microbuze în regim de maxi-taxi, aparţinând unui număr de opt operatori privaţi la care sunt angajaţi peste 500 de şoferi.

În paralel, societatea de transport public în comun, Transurb, aflată în subordinea Primăriei, dispune de o flotă de circa 120 de autobuze, troleibuze şi tramvaie, dintre care aproximativ 70 se află pe trasee zilnic. Având în vedere acţiunea de protest a şoferilor de microbuze, conducerea societăţii Transurb a decis să suplimenteze luni numărul de autobuze, troleibuze şi tramvaie care circulă pe traseele din oraş. După 9 mai, pe străzile oraşului, Transurb ar urma să asigure zilnic pe trasee circulaţia a 94 de mijloace de transport în comun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici