Şoferul arestat după ce a bătut un bărbat care traversa strada este recidivist

Şoferul din Craiova care a bătut un bărbat fiindcă traversa strada prea lent şi care a fost arestat preventiv miercuri este recidivist, fiind condamnat în 2009 la închisoare cu suspendare pentru complicitate la furt calificat, afirmă purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Craiova, Cristina Crăciunoiu.

39 afișări
Imaginea articolului Şoferul arestat după ce a bătut un bărbat care traversa strada este recidivist

Şoferul arestat după ce a bătut un bărbat care traversa strada este recidivist (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Cosmin Drăgan, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat preventiv, miercuri, pe 29 de zile, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, la solicitarea procurorilor.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Craiova, Cristina Crăciunoiu, a declarat că în rezoluţia procurorilor Parchetului Tribunalului Dolj prin care s-a cerut arestarea preventivă a lui Drăgan este specificat că acesta este recidivist, el fiind condamnat în 8 aprilie 2009 de Judecătoria Târgu Jiu la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la furt calificat.

Tot în rezoluţia procurorilor se arată că, urmare a ecoului faptelor precum şi a prezenţei mass-media la locul unde a avut loc incidentul, "s-a mărit rezonanţa socială a faptei", a mai spus Cristina Crăciunoiu, care a precizat că procurorii au constatat că Drăgan este recidivist şi condamnat la închisoare cu suspendare consultând fişa de cazier a acestuia.

Iniţial, IPJ Dolj afirma că tânărul de 22 de ani nu are antecedente penale.

Avocatul lui Cosmin Drăgan a declarat recurs împotriva încheierii de şedinţă a Judecătoriei Craiova privind arestarea preventivă a tânărului.

La ora transmiterii acestei ştiri, Drăgan părăsise sediul Judecătoriei şi era dus în arestul IPJ Dolj.

Drăgan a fost reţinut, marţi după-amiază, pe 24 de ore, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi a fost adus, miercuri dimineaţă, la 8.00, la Parchetul Tribunalului Dolj, pentru audieri, iar în jurul orei 10.00 a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici